Dünyanın dört bir yanında kültürel diplomasi alanındaki çok yönlü çalışmalarını sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, Ürdün kraliyet ailesine mensup konuklarını Nevşehir Kapadokya Bölgesinde ağırlıyor.

Yunus Emre Enstitüsü'nün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Ürdün Kraliyet Ailesi mensuplarından Veliaht Prens Asım bin Nayif el Haşim Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında Belediye Başkanı Mustafa Ateş'i ziyaret ettiler.

Ortahisar kasabası ve Kapadokya bölgesi hakkında Ürdünlü konuklarına bilgiler veren Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Veliaht Prens Asım bin Nayif el Haşim ile görüşmesinin ardından misafirlerine çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Ürdün Veliaht prens Asım bin Nayif el Haşim'de Kapadokya bölgesine hayran kaldığını ve kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyleyerek Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş'e misafirperverliği için teşekkürlerini ifade etti.

Yunus Emre Enstitünün, 10. kuruluş yıl dönümü faaliyetleri çerçevesinde, Amman Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenmekte olan Prens Asım Bin Nayef Bin I. Abdullah (71) ve Prens Abbas Bin Nayef Bin I. Abdullah (41) ile aileleri Türkiye’ye davet edildi. 4 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenecek olan 10.yıl faaliyetlerine katılacak prens ve prenseslerden oluşan heyet, program öncesi Nevşehir Kapadokya Bölgesin’de ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetti.

Osmanlı soyundan gelen Prens Asım (Sultan V. Mehmed Reşat’ın torunu, Mihrimah Sultan’ın oğlu), Türkiye ve Türkçeye olan yakın ilgisiyle tanınıyor. 2018 Ekim ayından bu yana Amman Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenen Prens Abbas Bin Ali Bin Nayef Bin I. Abdullah (Mihrimah Sultan’ın torunu) ise programa eşi ve oğluyla katılıyor.