NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Başdere kasabasında ipek böceği yetiştirme ve ipek halı dokuma eğitimi veriliyor.

 

Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Belediyenin öncülüğünde düzenlenen arıcılık, sebze meyve yetiştirme ve pekmez ürünleri işleme kurslarının yanında ipek Böceği ve İpek  üretimi konusunda da kasabalı hanımlara yönelik eğitimler verildiğini söyledi.

 

Başdere'de bulunan tarım arazilerinin daralması ve kullanılmayan tarım arazilerinin İpek Böceği yetiştiriciliğinin olmazsa olmazı dut ağacı dikilerek geri kullanılır hale getirilmesi konusuna önem verdiklerini kaydeden Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman, “Ekilen Dut ağaçları ile hem doğa yeşille zenginleşecek hem de ipek böcekçiliği üretimine başlayıp ipek üretimini sağlanacak. Kayseri ipeği diye bilinen en değerli ipek bu bölgede. Eğitim kurslarımızı belediyemiz ve Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğümüz birlikte yapıyor. Kış boyu boş duran kadınlarımız hem zamanı değerlendiriyor. Hem de turistik bölgenin içinde bulunmamız nedeniyle değeri yüksek olan ipek halının üretim saflarını bizzat görerek öğreniyor” diye konuştu.