Ürgüp Belediye meclisi nisan ayı toplantısı yapıldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda belediyenin 1 yıllık faaliyetleri ele alınırken, ihtisas komisyonlarına da seçim yapıldı.
Yapılan seçimlerde Belediye Encümen Üyeliklerine Süleyman Er ve Nurgül Esen,  Plan Bütçe Komisyonuna Ayhan Şahin, Adnan Aydın, Musa Kavaklı İmar Komisyonuna Mehmet Can Yalçın Hüsnü Sucu ve Hilal Altunsoy seçildi.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Meclis Başkanlığını, Başkan Vekili Hüsnü Sucu'ya bırakarak 2016 yılında yapılan bir yıllık çalışmalardan oluşan sunumunu üç saat boyunca ayakta yaptı.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2016 yılında da Kadim Kent Ürgüp'e yakışır çalışmalar yaptığını ifade ederek başladığı sunumunda Yıldız, Ürgüp'e hizmet etmenin büyük bir keyif olduğunu vurguladı.
Ürgüp Belediye Başkan Vekili Hüsnü Sucu faaliyet raporunun sonunda 3 saatlik sunumu nedeniyle Başkan Yıldız'a teşekkür ederek oylamaya sundu.
Sucu: "Başkanımıza ve belediye personelimize teşekkür ediyoruz, Siz değerli meclis üyelerimize de teşekkür ediyoruz sorularınız çok isabetli idi. Başkanımızda çok isabetli cevaplar verdi dolayısıyla herkes tatmin oldu diye düşünüyorum." dedi.  
Faaliyet raporunun kabulünün oylamaya sunulmasının ardından 2016 yılı faaliyet raporunun kabulüne oy birliğiyle karar verildi.
CHP ve MHP ile AK PARTİ'Lİ Üyelerin bulunduğu Ürgüp Belediye Meclis Üyelerinin teşekkürünü alan Başkan Yıldız, Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından :  "Görüşmelerden sonra 2016 yılı Benim adım altında belediyemizin faaliyetlerini takdirle karşıladığınız, beğendiğiniz, eleştirdiğiniz, yol gösterdiğiniz ve oy birliği ile kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum, görev süremiz içerisinde önümüzdeki dönemde yani kalan süremiz içinde daha dikkatli çalışacağımı bildirir hepinize tekrar teşekkür ederim." dedi.
Alkışlarla 2017 yılı nisan ayı meclis toplantısı sona erdi.