NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde, Halk Eğitim Merkezinde kursiyerlerin el becerilerini geliştirmeye yönelik kurslar aralıksız sürüyor.

Yağlıboya resim kursu 14 Ekim 2014 tarihinde başladı. 10 Haziran 2015 tarihine kadar devam edecek. Haftanın 3 günü Salı, Çarşamba, Perşembe günleri saat 13:30 da başlayıp 17:00 de tamamlanıyor.

Her yaş grubundan emekli, çalışan, ev hanımı, öğrenci, bay-bayan kursiyerlerin katılabildiği Karakalem, Guaj boya, Lavi, Yağlı boya sanatsal faaliyetleri Kurs öğretmeni Funda Aksöz Arya Sanat Atölyesi bünyesinde devam ediyor.

Ürgüp Halk Eğitim Merkezimizde kuaförlük kursu 12 kursiyer ile devam ediyor. Kursa 16 yaşından 42 yaşına kadar geniş bir yelpazede katılım sağlandı. Kursa meslek öğrenmek isteyen ev hanımlarının ilgi gösterdiği ve bu sayede meslek öğrenip çalışma hayatına girmek istedikleri gözleniyor.

Merkezde açılan kuaförlük kursu mayıs ayına kadar devam edecek. Beden Eğitimi öğretmeni Vehbi Taşkıran tarafından yürütün Zihinsel Engellilere özel atletizm kursu 14 kursiyer ile 09 Aralık 2014 tarihinden itibaren başlatıldı.