Konferans, Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunuşu ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftüsü Murat Çakır yaptığı selamlama konuşmasının ardından; Çanakkale ve Milli Mücadele Ruhunun muhafaza edilmesi ve ecdadımızın ortaya koyduğu vatan uğruna yok olma duygu ve düşüncesini muhafaza etmenin ve gelecek nesillerimize aktarmanın önemine vurgu yaptı.

Müftü Çakır; “Bu tür faaliyetler ile bu kutsal amaca hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, başta Daire Başkanımız olmak üzere Protokol ve salonu dolduran misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.”

Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Kaymakam Tuğba Yılmaz kısa bir konuşma yaptı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Sayın Fatih Kurt, öncelikle salonu dolduran Ürgüplülerin ilgisini tebrik ettikten sonra Mehmet Akif Ersoy'un bizlere örnek olacak güzel ahlakını aktararak O'nun Milli Şair diye isimlendirilmesinin haklı gerekçelerini ortaya koydu.

Çanakkale'de vatan uğruna yapılan mücadelede ortaya konan fedakarlıkların ne kadar büyük olduğunu ve bunun da iman ve vatan sevgisinden kaynaklandığını, bizi biz yapan bu ruha sahip olmanın önemine vurgu yapan Daire Başkanı Fatih Kurt, salonda duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.

 Başkan Fatih Kurt, tüm şehitlerimizin Ruhları için bir Fatiha hediye ederek konuşmasını tamamladı.

Konferansa Kaymakam Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Garnizon Komutanı M. Barış Bozkurt'un yanında İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz ve İlçe Daire Müdürleri katıldı. Ürgüplülerin de büyük ilgi gösterdiği konferans memnuniyet ile karşılandı.

            TÜM ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN/ ÜRGÜP İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ