Çalışmaların başladığı alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Fahri Yıldız, “Kent Park projemiz, önemli Üst yapı projelerimiz arasında.  İnşallah iş bitim süresi olan 90 gün içinde projemizin açılışını yapmakta nasip olur” dedi.

 

Projenin ihalesinin temmuz ayı başında yapıldığını hatırlatan Başkan Yıldız, gerekli incelemelerin ardından ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılarak, çalışmanın  bugün itibarıyla başlatıldığını söyledi. Projenin Ürgüp için önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Başkan Yıldız, projenin tamamlanmasıyla Kent park  Ürgüp ve Kayakapı manzaralı doğayla iç içe güzel bir mekan olacak” dedi.

 

Projenin Belediye bütçesiyle yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Fahri Yıldız yaklaşık maliyetinin 400 Bin TL olduğunu belirtti.

 

Bölgenin gözde mekanlarından biri olacak Kent Park’ın her yaş grubuna hitap edeceğini düşündüğünü söyleyen Yıldız, İçerisinde her türlü oyun aktivitesi yer alacak. Çocuklara yönelik oyun aletleri, dinlenme alanları bulunacak. Ayrıca  İstanbul Büyükşehir Belediyesinin deneyimli ekibine çizdirdiğimiz projeye göre şelale  ve havuzlar da yapılacak. Ürgüp’e  yakışır, doğayla iç içe güzel bir mekan olacağını düşündüğümüz Kent Park, halkımızın boş vakitlerini keyifli bir şekilde geçirmelerini sağlayacak. Aileleriyle birlikte vakit geçirecek mekân sıkıntısı çeken vatandaşlarımız, kentin kalabalığından uzak ve yürüyerek ulaşılabilecek bir mesafede nefes alabilecekleri bir alana kavuşacak.

 

Projemizin Ürgüp için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.