Kızılay Haftasında Kan Bağışı etkinliğine   Ürgüp Kaymakamı  Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye  Başkanı  Fahri Yıldız Daire başkanları , öğretmenler,esnaflar  ve vatandaşların yoğun katkıları ile 300 ünite kan bağışı yapılarak Ürgüp için rekor sayılacak bir ilke imza atıldı.

 

Ürgüp Kızılay Şube Başkanı Mehmet YAMAN  yaptığı açıklamada;

 

Kızılay Haftası dolayısıyla yapmış olduğumuz etkinliklere Katkılarından dolayı bütün idarecilerimize ve   halkımıza teşekkür ediyorum  Bilindiği üzere her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay’ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay’ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır.

 

Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı , kan, ilkyardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunmaktadır.

 

Türk Kızılayı, halk sağlığı ile yakından ilgilenen bir kurum olarak Türkiye’de kan hizmetlerinin kurulup geliştirilmesi görevini üstlenmiştir. “Güvenli Kan” temini projesi ile ülkemizin kan sorununu çözmeyi hedefleyen Türk Kızılayı, ülkemizin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılamaktadır.

 

Türk Kızılayı, yardımseverlerin ve gönüllülerinin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir.”

 

Ürgüp Kızılay Şubesi olarak  bizde bu çalışmaların içinde hizmetlerimize devam edeceğiz. Dedi.