Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Ürgüp’te yerel mimari ile hayata geçirdiği ilk proje olan 1. ve 2. etap konut projelerinde yer alan 923 konuttan sözleşme imzalanmayan, ödemesi yapılmayan veya çeşitli nedenlerle TOKİ’ye kalan 19’u 3+1 konut, 26’sı 2+1 olmak üzere toplam 45 adet konut "açık satış" olarak satışa çıkarıldı.

Başkanlıktan yapılan açıklamada "Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Nevşehir Ürgüp 1. Etap Belediye Projesi kapsamında 26 adet konut ve Nevşehir Ürgüp 2. Etap Belediye Projesi kapsamında 19 adet konutun; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunulacaktır." denildi.

22 Temmuzda başlayacak satış için başvurular Ziraat Bankası Ürgüp şubesine yapılacak. Yoğun taleple karşılaşılacağı tahmin edilen satışlarda Ürgüp Belediyesinin taraf olmadığı ifade edilirken, başvurular, istenen belgeler ve satış, Ziraat Bankası Ürgüp Şubesi tarafından yürütülecek.

Uyarılara ve yasal olmamasına rağmen 3. şahıslardan yüksek fiyatlarla konut alanların moralini bozan bir haber olmasına karşın, yeni bir toki projesi bekleyerek ev sahibi olmayı hayal edenler veya sözleşme tarihinde gerekli hazırlığı olmayanlara istediği daireyi alması için iyi bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Satılacak konutlar ve fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Satışla ilgili istenen belgeler ve şartlara buradan ulaşabilirsiniz.