Yeni açılan imar yollarında asfalt kaplama yapılması için Nevşehir İl Özel İdaresi ile Ürgüp Belediyesi arasında protokol imzalandı.

İmzalanan protokol ile Ürgüp Belediyesine ait yolların 1. Kat ve 2. Kat asfalt kaplamasını 97.852 TL bedelle işçiliğini Nevşehir İl Özel İdaresi yapacak.

Ürgüp Belediyesinin imar yollarında yama çalışması ve asfaltlanmaya hazır olan yeni yolların 385 m³ elek altı, 90 m³ de mıcır malzemelerini de Ürgüp Belediyesi temin edecek.

Ürgüp Belediyesinde yapılan  asfalt kaplama ve mıcır alım ihalesine de 4 firma katıldı. Kayseri’den Kayısı Harfiyat, Özyılmazlar İnşaat ve Mustafa Hamurcu, Nevşehir’den de Acerler İnşaat’ın katıldığı ihalede, 72.828 TL ile en uygun teklifi veren Mustafa Hamurcu aldı.

Havaların elverişli olması durumunda önümüzdeki aylarda yapılacak, bozulan yollarda  yama ve asfalt işi ile, Fatih Mahallesi ile sanayi arası,  Fatih Mahallesi ile Sivritaş mahallesi arası, Fatih Mahallesi ile Evka mahallesi arası, Altı kapılı Mahallesi ile 370 Evler Mahallesi mezbaha önüne açılan yol ve bunun gibi lokal noktalarda asfalt kaplama çalışması ile Ürgüp genelinde yama çalışması yapılacak.

Asfalt işinin yanı sıra Ürgüp’te su ve doğalgaz çalışmalarıyla bozulan yollarda kilitli parke yama çalışmaları devam ediyor.