İstanbul da yaşayan gurbetçi hemşerilerimizden Nevşehir’in Ürgüplü gönül adamı hayırsever iş adamlarından Ford Bayi Servisi işletmecisi Osman Samur hayatını kaybetti.Hastalığı nedeniyle hastanede tedavi görmekte olan 65 yaşındaki değerli büyüğümüz Osman Samur’un vefatı İstanbul Nevşehir ve Ürgüp’te büyük üzüntü yarattı.

 

Rahmetli hayırsever Erol Toksöz’ün de yeğeni olan hemşerimiz Osman Samur sosyal bir insan olarak hayırseverliği ile tüm Ürgüp ve Nevşehirlilerin sevgi ve saygınlığını kazanmıştı.Kendisine Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

 

Merhum Osman Samur amcamız cebinde Altın’ı hiç eksik olmazdı. Başarılı olanlara umut vaat edenlere düğün dernek sünnet cebindeki  altınından çıkarır hemen takardı.

Kendisi ile İstanbul da ki eski Aksaray daki Samur Oto Yedek Parça firmasındaki ziyaretimizde bize anlattıkları memleketine olan aşkını bakın nasıl ifade ediyor.

Nevşehirim Ürgübüm derken gözleri doluyor.Bak evlat bizim bu Aksaray da oto yedek parça işiyle uğraşan bir çok hemşerimiz var.Nörüyon abari gadalarını alırım diyerek ne kültürümüzü nede özümüzü hiç unutmadık derken birden Ayakkabı boyacısı bir çocuk giriyor dükkana.Samur soruyor Oğlum sen nerelisin? …….

Buraya gelen ayakkabı boyacısı çocuklara hep sorarım Nevşehirliyim diyene ise moralim bozuluyor Nevşehir den ayakkabı boyacısı asla çıkmaz çıkamaz.Geçenlerde bir çocuk ayakkabı boyacısı Nevşehirliyim deyince hemen ayakkabı boyacı koltuğu tahtası tezgahını alıp kırdım. Hemen çocuğa bir takım elbise alıp Oğlum sen okuyacaksın.Benden de her zaman gelip okul masrafı ve harçlığını alacaksın dedim.Çocuk önce şaşırdı sonra çok mutlu oldu.Eee Nevşehirli olmak öyle kolay değil demişti rahmetlim kulaklarımızda hiç eksik olmayacak o tatlı kendine has uslubuyla..

FİB Haber merkezi olarak Osman Samur u asla unutmayacağımızı belirtmek istiyoruz.Ve kendisine Gani gani Ahmet diliyoruz.Toprağı bol olsun.