Ürgüp Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından Ürgüp Sinema ve Kültür Merkezi’nde 2. Kariyer ve girişimcilik söyleşileri etkinliği düzenlendi.

Toplam kalite yönetimi çerçevesinde KTML işe yerleştirme, mezunları izleme, girişimcilik ve eğitimde kaliteyi arttırma ekibi tarafından organize ettiği, etkinliğe Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Rektörü Prof. DR. Filiz Kılıç, İlçe Kaymakamı Alper Balcı, İlçe Milli eğitim Müdürü Savaş Özdemir, idareciler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç öğrencilere, kendi hayatından kesitler ile bu seviyeye nasıl geldiğini, izlemiş olduğu yollarıda göstererek başarılarının sırlarını paylaştı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından düzenlenen söyleşide öğrencileriyle bir araya geldi. Rektör Kılıç, öğrencilerin iyi bir kariyer ve girişimci olabilmeleri için hedeflerini belirleyerek disiplinli bir çalışma içerisinde olmaları tavsiyesinde bulundu.

Ürgüp Kız Teknik ve Meslek Lisesi Girişimcilik ve Eğitimde Kaliteyi Artırma Ekibi tarafından organize edilen ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye; Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, Üniversitemiz Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Serkan Başar, okul idarecileri, öğretmenler ve Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı lise son sınıf öğrencileri katıldı.

Üniversitemiz tanıtım filminin gösterimi ile Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın biyografisinin sunumlar eşliğinde katılımcılarla paylaşıldığı söyleşinin açılışını Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı yaptı. Balcı konuşmasında söyleşiye katılımlarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teşekkürlerini sundu.

Öğrencilere başarılı birer birey olmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Rektörümüz Kılıç, “Hepinizin hayatında bir hedefi ve hayali vardır. Bu hayali gerçekleştirmek ve hedefe ulaşmak için daima disiplinli bir şekilde çalışmanız gerekir. Özellikle şunu belirtmek isterim ki, geleceğinize yönelik atacağınız her adımda daima sevdiğiniz, mutlu olacağınız okulu, bölümü ve mesleği seçin.  Bunun yanı sıra her zaman özgüveniniz olmalı. Bir yerlere gelebilmek ve başarılı olabilmek için ‘Ben bunu yapabilirim, başarabilirim’ gibi düşüncelerle özgüveninizi ortaya çıkarmalısınız” dedi.

Rektörümüz devamında, “Mesleğiniz ve konumunuz ne olursa olsun daima yapabildiğinizin en iyisini yapmaya ve başarmaya çaba gösterin. Küreselleşen dünya ile geleceğe emin adımlar atabilmek için çok çalışmanız gerekiyor. En önemlisi ise bu ortamda en az birkaç yabancı dilinizin de olması gerekiyor. Çünkü başta kendinizi ifade edilmeniz için bu çok önemli. Hayatınızda hem okuyarak, hem de yaşayarak öğreneceğiniz daha çok şey bulunmakta. Bunun için de el, kulak ve göz hafızanızı kullanarak iyi bir gözlemci, iyi bir dinleyici ve iyi bir not alıcı birey olun. Bir şekilde gördüğünüz, duyduğunuz ve not aldığınız bu şeyler karşınıza çıkacaktır” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda öğrencilere başarı dileğinde bulunan Rektörümüz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini niçin tercih etmeleri gerektiğine dair bilgiler verdi.

Söyleşi sonunda Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Öznur Akbulut tarafından Rektörümüze plaket takdim edildi.


Etkinlik günün anısına Rektör Filiz Kılıç’a Ürgüp Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.