Edindiğimiz bilgilere göre İlçe Emniyet Müdürlüğü Ürgüp te fuhuş işiyle uğraşan kişilere göz açtırmıyor....Bu konuda yapılan baskınlarda çok sayıda kişinin göz altına alındığı bildirildi.

Kendileriyle görüştüğümüz Ürgüplü vatandaşlarımız ise Ürgüp tarihinin hiçbir döneminde böyle anılmamıştı. Ürgüp’ümüz Tarihi doğası üzümü kabak çekirdeği Refik Başaran’ı insanları Temenni tepesi zengin kültürel değerleri sanat ve sanatçısıyla her zaman yurt içi ve yurt dışında tanınan bir markasıdır.

Son zamanlarda Ürgüp ilçemizin fuhuşla anılıyor iddialarına da cevap veren vatandaşlarımız; Şunu Samimiyetle söylemeliyiz ki içimiz acıyor Ürgüp bölgenin en eski en köklü ve en zengin kültürel yapısıdır. Bu bağlamda Ürgüp ilçe emniyet müdürlüğümüze bu konudaki hassasiyetleri ve
 titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.Ürgüp Tarih Doğa ve Kültürüyle Eğitimli insanların yaşadığı bir barış kentidir.Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada böyle olacaktır.Ürgüpümüz tatil ve huzurun Türkiye deki en güzel adresidir dediler.