BAŞDEREDE ÇOK FENA TİPİ VE KAR YAĞIYOR TOPUZ YOLU KAPALI.

ÜRGÜP BELEDİYE BAŞKANI FAHRİ YILDIZ KIŞ KAR MÜCADELESİNDE BAŞDERE KÖY YOLLARINI ACTIRDI VE BAŞDERE BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Başdere kasabasında yoğun ve çetin kış şartlarını FİB haber merkezine değerlendiren Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman şu açıklamada bulundu:

“Beldeyeciligin dayanisma yardimlasma ornegi urgup belediyesi yollarimizi acti tesekurler fahri yildiz baskanim..”

rgüp Belediyesi Kar Mücadelesine hız vererek vatandaşların mağduriyetini önledi.


08/01/2013

 


Ürgüp Belediyesi kar temizleme ekipleri, vatandaşların ve sürücülerin sıkıntı çekmemesi için kentin kilit noktalarında temizlik çalışması başlattı.


Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte belediyemiz kar temizleme ekipleri, geceden başlayan karla birlikte, geçtiğimiz yıl alınan greyder ve 2 kepçe ile halkımızın yoğun olarak kullandıkları yerlerden başlayarak şehir içi ulaşımda önemli bir yere sahip olan noktalarda kar temizlik çalışmalarını yürütmektedir. Belediye olarak ana yol ve caddelerde biriken karları en kısa zamanda temizleyerek, şehir içi trafik akışının düzenli bir şekilde sağlanabilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Yolda biriken karlar, havaların soğumasıyla birlikte donmaktadır. Daha sonra yollarda buzlanmalar oluşmaktadır. Yollarda buzlanmaların meydana gelmesi hem yayalar, hem de sürücüler için büyük sıkıntı yaratmaktadır. Bu noktada hem yayaların hem de sürücülerin sıkıntılarını en aza indirmek için bir dizi önlem alıyoruz. Kar temizleme ekipleri, yolda biriken karları temizledikten sonra buzlanmaların oluşmaması için ayrıca tuzlama çalışmalarını da yürütüyor. " dedi.


Ürgüp Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ve Garaj Amirliğine bağlı olarak çalışmalarını sürdüren ekipler, kış mevsiminde öncelikli hedefin, kar temizlik çalışmalarını yürüterek, trafik kazalarının yaşanmasını önlemek ve geçen yıl alınan greyder ile çalışmalarını daha aktif bir şekilde yürütmek olduğunu söyledi.


Öte yandan, Ürgüp’ün birçok noktasında başlatılan kar temizleme çalışmalarını gören vatandaşlar Çalışmalar nedeniyle yetkililere teşekkürlerini iletti.

İşte Ürgüpten kar manzaraları…