Kayseri Yamaç Paraşütü Takımı ve Ürgüp’lü Paraşüt sporcusu İdris Güzeler Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı’nın destekleri ile Kapadokya Bölgesinin en önemli turizm merkezi olan Ürgüp’te yamaç paraşütü denemeleri gerçekleştirdi. 
Ürgüp İlçesine bağlı Golgoli Tepesinde yamaç paraşütü için deneme uçuşları yapılarak, bölgenin uçuşa elverişliliği test edildi. Deneme uçuşları Ürgüplü Yamaç Paraşütçüsü İdris Güzeler tarafından bir süre boyunca belirli periyotlarla test edilerek rapor çıkartılacak. Çıkarılacak rapor doğrultusunda olumlu sonuçlar elde edinilebilir ise Ürgüp’te yamaç paraşütü aktif olarak gerçekleştirilebilecek.
Kayseri Yamaç Paraşüt takım sorumlusu Erkan Ircı "Golgoli tepesinin yamaç paraşütü için iyi bir uçuş verebileceği yönünde İdris arkadaşımızla düşüncelerimiz vardı. Deneme uçuşlarının ilk gününde takım arkadaşlarımızla birlikte aynı alanda farklı bölgelerde uçuşlar yaparak uygun bir uçuş alanı olup olmadığını gözlemlemek istedik. Denemelerimiz bir süre devam edecek sonucu olumlu olduğu takdirde uçuşlar başlayacak” diye konuştu.
Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı’da ilk uçuş günü alanda bulunarak takım sorumlusu Erkan Ircı ve İdris Güzeler’den teknik bilgi aldı. Kaymakam Balcı burada yaptığı açıklamada “ Kapadokya bölgesinin en önemli turizm bölgesi olan Ürgüp’te misafirlerimize ve vatandaşlarımız için yeni sosyal sportif faaliyet alanları geliştiriyoruz, Ürgüp’ün ve Kapadokya’nın tanıtımı amacıyla bu tür projeleri destekletiyoruz, takım hocama ve arkadaşlara teşekkür ediyor uçuşlarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.