Ürgüp’lü seçkin iş adamlarından oluşan 17 kişilik mütevelli heyeti ile 14 Eylül 2010 tarih ve 27699 sayılı resmi gazetede yayınlanarak kurulmuş olan Ürgüp Tanıtma Vakfı Müdürü Mahmut Duran ile ÜRTAV’ın 3 yılını değerlendirdik.

Ürgüp Belediyesi tarafından vakfa kiralanan binada 01.01.2011 tarihinden itibaren faaliyette bulunan ÜRTAV’ın Müdürü Mahmut Duran yaptığı açıklamada "Ürgüp Belediye Meclisi kararı ile vakıf tarafından işletilen Açık Otopark işletmesinde yılda ortalama 15 kişi çalıştırmak suretiyle iş istihdamına katkıda bulunuluyor." dedi.

Kurulduğu günden bu yana 144,022 TL ’nin konserler, festivaller, şenlikler, fuarlar, televizyon çekimleri, kitap ve broşür basımları gibi Ürgüp’ün tanıtımı için gerekli faaliyetler için ödeme yapıldığını belirten Duran, Ürgüp Belediyesi ile koordineli bir şekilde başarılı işlere imza atıldığını ifade etti.

Vakfın Belediye Meclis kararı ile 2011 yılından bu güne kadar Otopark ücretlerine hiç zam yapmadığını belirten Duran, "Otopark ücretlerinin çevre il ve ilçelerdeki otopark ücret tarifesi ile kıyaslandığında en uygun ücret tarifesinin Ürgüp ilçemizde olduğu görülmektedir." diye konuştu.

Zaman zaman vatandaşların otoparkı Belediye işlettiği yönünde bilindiği hususunun kendilerine ulaştığını belirten Duran, Otopark görevlilerinden, otopark gelirlerine varana kadar tüm işlemlerin Belediye Meclisi kararı ile ÜRTAV tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Son olarak Otopark gelirlerinden %5 lik kısmının Ürgüp Spora maddi destek olması bakımından düzenli olarak ödendiğini belirten Vakıf Müdürü Mahmut Duran, bu miktarın 2011 yılında 10 bin TL, 2012 yılında 13.000 TL, bu yıl içerisinde de 5.000 TL olarak Ürgüp Sporun hesabına yatırıldığını sözlerine ekledi.