Vatandaş Sebze Pazarına Not Verdi

10 Numara, 5 Yıldız Yatırım …

NEVŞEHİR(MHA) Son 10 Yılda yapılan yatırımlarla koskoca bir köy görünümünden kurtulan, Türkiye’nin modern kentleri arasına giren Nevşehir’de 7’den 70’e herkesin parmakla gösterdiği yatırımlardan biri Sebze Pazarı oldu.

1954 Yılında il olan ve o günden bu yana üzeri kapalı, temiz ve ferah bir mekan görmeyen Pazar esnafı da, pazara alışveriş için gelen Vatandaşta Sebze Pazarından memnun. İlimizde uzun süren kış aşlarında çamur’dan, yaz aylarında ise toz’dan, yağmur’dan kurtulan pazarcı esnafı da, Pazar yerinde süper market ayarında alış veriş yapma imkanı elde eden Vatandaş’ta halinden son derece memnun ve Pazar yerini Nevşehir’e kazandıran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile belediye çalışanlarına “Allah Razı Olsun” diyor.

Türkiye’nin örnek Pazar yerinde şimdilik haftanın iki günü alış veriş yapan Vatandaşlar, “Bizce son yıllarda Nevşehir’imize kazandırılmış en önemli yatırımların başında Pazar yeri geliyor. Yıllarca çamur’da, yağmur’da alışveriş yapmak zorunda kaldığımız o mezbelelikten hem bizim, hem de buradaki esnafların kurtulması mutluluk verici. Nevşehir’e yeni bir Pazar yeri yapılacağını duyduğumuzda o zamanlar böyle bir pazaryerine kavuşacağımızı hayal bile etmedik. İçerisinde sebze ve meyvesinden tutunda, konfeksiyon ürünlerine, peynir ve süt ürünlerine kadar oldukça geniş ve ferah bir mekanda hizmet veriliyor olmasından kim memnun olmaz ki. Pazar yerini yapanlardan da, burada bizlere hizmet verenlerden de Allah Razı Olsun” diyor.

Pazar Yerinin Hemen Yanına Hal İnşa Ediliyor…

Nevşehir halkının gönül rahatlığı ile alışverişini yaptığı Pazar yerinin hemen yanına inşa edilen Sebze hali pazarcı esnafını yıllar süren bir sıkıntıdan daha kurtaracak.

Nevşehir’de tarımsal alanda üretim yapan çiftçilerin yanı sıra, bu sektörde faaliyette bulunan ticari işletmelere de önemli katkılar sağlayacak Nevşehir Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Nevşehir Belediyesi tarafından Aksaray Yolu üzerinde toplam 8 bin metrekarelik bir alan üzerinde yapımı devam eden Yaş Sebze ve Meyve Hali,  37 peron,  mini market, bir servis mutfağı, sosyal tesis ve zabıta kontrol merkezinden oluşacak.
Halen yüzde 75 oranında tamamlanan ve mimari özellikleri ile de dikkat çeken Nevşehir Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin  önümüzdeki birkaç aylık çalışmanın ardından  hizmete kazandırılması amaçlanıyor. 

Bir Teşekkür’de Güneri’den…

Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Osman Güneri, Nevşehirli sebze, meyvecileri başka ile rüsum belediye ödemek durumunda bırakan Sebze Hali’nin ilimize kazandırılmasındaki büyük katkılarından dolayı Nevşehir Belediyesine teşekkür etti.

İlimizde sebze ve meyvecilik yaparak geçimini sağlayan esnafın ilimizde sebze hali bulunmamasından dolayı Kayseri ve Aksaray gibi illere rüsum bedeli ödemek durumunda kaldığını ve memleketin parasının çevre illere gittiğini söyleyen Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Osman Güneri, “Yapımı süren sebze hali ile birlikte artık sebzeci ve meyveci esnafımızın rüsum bedeli ilimizde kalacak. Zaten uzun yıllardır isteğimiz de ilimizin en kısa zamanda bir sebze haline kavuşturulmasıydı. Bu çalışmalarından dolayı Nevşehir Belediyemize ve Başkanımız Sayın Hasan Ünver’e sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yenilikler Bitmeyecek …

Vatandaşın 10 Numara, 5 Yıldız deyip memnuniyetini dile getirdiği Pazar yerinde yenilikler önümüzdeki günlerde de sürecek.

Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Osman Güneri, Pazar yerinde ferdi sigorta uygulamasının yakın zamanda başlayacağını, Vatandaşın Pazar alışverişi esnasında yaşayabileceği herhangi bir kaza durumunda ferdi kaza sigortasının devreye gireceğini belirtti.