NEVŞEHİR/FİBHABER- Özel-Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, www.fibhaber.com a yapmış olduğu açıklamasında: Sözleşmesi bu yıl (2015) yapılan Nevşehir öğretmen evi inşasına geçtiğimiz hafta Perşembe günü itibarıyle başladığını müjdeledi.

Nevşehir Yeni Öğretmen evi İnşasına İlk Kazma Vuruldu !

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Nevşehir gündeminde yıllardır yer alan yeni Nevşehir öğretmen evi inşasına 23.04.2015 Perşembe günü itibariyle başlandığını müjdeledi...

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Yeni Nevşehir Öğretmen Evi ile ilgili FİB Haber Merkezimize şu bilgileri verdi..

Yeni öğretmen evi ile ilgili gerekli ihalenin yapıldığını ve yapı denetim çalışmalarının da başlayacağını kaydeden il Milli Eğitim Müdürü Şimşek, projeyle ilgili herhangi bir sorunun bulunmadığının altını çizdi.

Şimşek, "İhale yapıldı, sözleşmesi de imzalandı. Buranın kontrollük işlerini özel bir firmaya ihale ile verdik. Çünkü bu iş oldukça kapsamlı ve üzerinde titizlikle durulması gereken bir çalışma." dedi.


Yapım işinin Barankaya-Avni Akbulut ortak girişim grubunun üstlendiğini belirten İl müdürü Şimşek, Taahhüt Bedelinin: 11.549.000 TL olduğunu belirtti.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Yapım için öngörülen sürenin 730 iş günü olduğunu ve iş bitim kesin tarihinin ise 20 Nisan 2017 olarak belirlendiğini ifade etti.

Şimşek, Müşavir firma Detay Mühendislik denetiminde yapılacak olan Yeni Nevşehir Öğretmen Evi şimdiden Nevşehir halkımıza ve Nevşehir Eğitim camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum dedi.

Nevşehir Yeni Öğretmen Evi İnşaat Projesi Özelllikleri ise şöyle:
Öğretmen evi toplam inşaat alanı:14.500 m2
Bodrum+zemin+asma+10 normal kat +çatı katı
Toplam 104 odası var.
80 Oda + 16 Suit Oda +8 Engelli odası olacak.
Zemin katta 1000 Kişilik çok amaçlı salonu olacak.
İdari bölüm + Mescit + Bebek Bakım Odası + Kütüphane ve 1 Adet Cep Sineması olacak.

FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com