Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği Yönetimi Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabası halkına Teşekkür ziyaretinde bulundular.

Ziyarette Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli ve ok sayıda Özkonaklı vatandaşlar yer aldı. Burada konuşma yapan İHH Nevşehir Derneği İl Başkanı Baki Öncel, yapmış oldukları yardımın ne derece önemli olduğunu ifade eden açıklamalalrından sonra Bayır Bucak ve Suriye konulu bir belgesel sunumu gerçekleştirildi.

Belgeselin izlenilmesi sırasında çok duygulu anlar yaşandı ve zulmün insanların yüreklerini titrettiği Özkonaklı halkın gözyaşlarından belli oluyordu.

Detaylı Bayır Bucak halkının destansı mücadelesi ne yapabiliriz sorusuna cevap arar vaziyetteydi.Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli de yapmış olduğu konuşmasında Özkonak halkı olarak yardımlarımız burda bitmeyecek. İkinci bir Tır'la da Bayır Bucak halkına Un yardımında bulunacaklarını ve savaş mağduru olarak bölgemize gelen mülteciler içinde Gıda ev eşyası mutfak eşyası battaniye halı kilim gibi ... yardımlarda bulunmak için bir depo hazırlanacağını belirtti.

Özkonak halkının bu duyarlı davranışından dolayı İHH Nevşehir Yönetimi Belediye Başkanı İlker Yürekli'ye ve Özkonak halkına teşekkürlerini iletti.