Nevşehir İl Müftülüğü’ne bağlı Camilerde Yaz Kur’an Kurslarında eğitime ve öğretime devam ediliyor.Birinci dönem bu hafta sona erdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl için belirlediği "Kuran ayında Kuranla buluşalım" sloganı ile düzenlenen Yaz Kur'an Kurslarına ilgi beklentilerin üzerinde oldu. 

Gaznevi'de Yaz kurslarında öğrenci yoğunluğu yaşanıyor.‏

    İki yıl önce 45 öğrencinin kaydının yapıldığı Merkez Güzelyurt Mahallesi’nde bulunan Gaznevi Camii’nde geçen yıl 120 öğrenciye eğitim verilmiş. Bu yıl ise sayı artmış ve 150 olmuş.Kayıtların bu kadar çok olmasından dolayıda Gaznevi Camiinde bu yıl toplam üç erkek ve beş bayan olmak üzere sekiz hoca ders veriyor.
     Camide İmam Hatip Ali Özcan, Vekil Müezzin Kayyım Hüseyin Çimen ile geçici görevli Musa Efe ve Kuran Kursu hocası olan , Zeynep Yanar görev yapıyor. Kayıtların ve taleplerin yoğun olması nedeniyle Yaz Kur’an Kursu için, Ayşe Beğenen,Şeyma Borlak, geçici olarak görevlendirilmiş.Ayrıca Nevşehir İl Müftülüğü tarafından'da Ayşe ve Gülnur hoca hanımlar görevlendirilmiş.
      Cami İmam Hatibi Ali Özcan, Yaz Kur’an Kursuna gelen çok öğrencinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 
Geçtiğimiz yıl 120  öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Özcan, bu yıl ise daha ilk günden kayıt yoğunluğu yaşadıklarını, bunda yaş sınırının kalkmasının da etkisinin olduğunu kaydetti.
Özcan, Yaz Kuran Kursunda Diyanet İşleri Başkanlığımızın proğramlarını uyguluyoruz.Özellikle de projeksiyon cihazını kullanarak ve Başkanlığımızın materyallerini kullanarak bu kursa gelen çocukları en güzel bir şekilde dinimizi ve Kur’an-ı Kerim-i öğretip başarılı olmalarına gayret ediyoruz. Onları zaman zaman Halı sahaya,Çim sahaya futbol oynamaya, piknik yapmaya, çeşitli gezilere götürerek, Camide ara ara çeşitli hediyeler dağıtarak camiyi ve kursu sevdirmeye çalışıyoruz.dedi.Şu ana kadar bunda başarılı olduk ve gün geçtikçe öğrencimiz çoğalıyor.Özellikle mahallemizde bulunan bütün gençlere ulaşmaya çalışıyoruz.Yaz Kuran Kursu için Camiye davet ediyoruz.Yani kısaca Gaznevi Camiinde Yaz Kuran Kursunda öğrenci olmak,bir ayrıcalıktır.


FİBHABER.COM Nevşehir'in 10 yıldır en çok izlenen ilk haber sitesi...
2005'den Günümüze...
Tüm Dünyadaki Nevşehirlilerin ilk ve tek buluşma adresi www.fibhaber.com

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> İzinsiz alınamaz, alanlar hakkında hukuki işlemler yapılmaktadır. http://www.fibhaber.com
Nevşehir Güncel Haberleri