NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, ilimiz genelinde halen devam eden yazlık patates hasadında bu yıl verimin düşük olduğunu dile getirdi.

Bu düşüşün en büyük nedenlerinden birinin yağışın fazla olması nedeniyle ortaya çıkan hastalık olduğuna dikkat çeken Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altınışık, yaşanan bu sıkıntının uzun süreli olmayacağını umduklarını da ifade etti.

Altınışık, “Yazlık patateste geçen yıla oranla verim biraz düşük. Şu anda tarlada 75-80 Kuruş arasında satılıyor. Geçen yıla bakarak hasat düşüşü var. Geçen yıl bilindiği gibi Nevşehir’de patates 1.2 TL’ya sıtılırken, büyükşehirlerde marketlerde patates 4-5 TL’ye kadar çıktı.

Ve çiftçinin adı Karaborsacıya çıktı. Bunu genel merkezimize ilettik. Bizzat genel başkanımız konuyu Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Tarım Bakanımızın bulunduğu bir toplantıda gündeme getirerek Çiftçilerimizin konuya ilişkin tepkilerini en iyi şekilde dillendirdi. Yazlık patateste yaşanan sıkıntının uzun sürmeyeceği kanısındayım” dedi.