SS Yeniyaylacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Ahiler Kalkınma Ajansına hibe almak için projesini sundu.
Gülşehir ilçemizin Yeniyaylacık Köyünde 44 kadının kurduğu kooperatif bir Ajans'a proje hazırlayarak başvuruda bulunan ilk kadın kooperatifi olma özelliğini taşıyor. Hibe aldığı takdirde bir Kalkınma Ajansı'ndan hibe almaya hak kazanan ilk kadın kooperatifi olacak.

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın vizyonu ve üst ölçekli planlar çerçevesinde bölge için öncelikli olan Sosyal Kalkınma konu başlığında ilan edilen 2015 Yılı Mali Destek Programları kapsamında başvurusunu sunan Kooperatif 175BinTL’lik bütçenin 150Bin TL’sini hibe almayı hedefliyor. Alacağı hibe ile yöresel ürünler imalatı yapmayı planlayan kadınlar ürünlerinin pazarlamasını da kendileri yapmayı amaçlıyor. Şimdiden büyük market zincirleriyle anlaşan ve Gülşehir Belediyesi’nden satış noktası temin eden kadınlar, yöreye ve Ülkemize örnek olmak istiyorlar.

Projelerinin Ajans tarafından kabul olunması halinde hem yöre kadınlarına hemde ülke kadınlarına örnek olacaklarını ifade eden Kooperatif Başkanı ve “Yeniyaylacıklı Kadınlar Üretiyor” isimli Projelerinin Koordinatörü Melek Özdemir bu projeyi ülke genelinde tanıtmayı ve yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.



Kaynak: gundem50.com