Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğrencileri Nevşehir Apak Pazarlama Ve Gıda Sanayi Ltd. Şti.'ni ziyaret ederek üretim , kalite ve süreçlerin yönetilmesiyle ilgili bilgi edindiler.  

Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan 30 kişilik grup, Nevşehir'in en çok istihdam sağlayan ve Patates ve Mısır cipsi, Üretimi İle Türkiye'nin Lider Kuruluşu APAK Gıda Fabrika tesisini gezerek üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Bozok Üniversitesi Yrd. Dç. Dr Serpil Savcı’nın ‘ ın da katılımıyla gerçekleşen organizasyonda öğrenciler Apak Gıda Genel Müdürü Tülay Aslan ve İnsan Kaynakları Yönetici Fatma Biçkin Uzun tarafından karşılandı. 

Nevşehir Acıgöl Organize Sanayi bölgesinde kurulu bulunan ve Nevşehir'in en çok istihdam sağlayan firması özelliğini de taşıyan APAK Şirketler Grubuna Bağlı Apak Gıda Fabrikasında incelemelerde bulunan öğrencilere Genel Müdür Tülay Aslan tarafından fabrika hakkında bilgi verilirken ,Gıda Mühendisleri Betül Aslan ve Hüseyin Civelek ise öğrencileri fabrika üretimi hakkında kısa eğitim ve tanıtım videosu ile bilgilendirdiler. 

Türkiye’nin Cips pazarında İlimiz ve Bölgemizin yüzakı Apak Pazarlama Ve Gıda Sanayi Ltd. Şti Fabrikasında uygulanan İş sağlığı ve güvenliği kuralları da hatırlatıldıktan sonra öğrenciler gruplar halinde üretime alınarak fabrikanın ve işleyişin tanıtılması sağlandı. 


Öğrenciler Yetkililerle İş ve Staj Olanaklarını Görüştü.

Firmanın üretim tesislerini gezen Mühendislik Fakültesi öğrencileri, fabrika yetkilileri eşliğinde tesisin üretim ünitelerini incelediler.

Firmanın üretim sürecindeki aşamalarını tek tek gözlemleme şansı yakalayan öğrenciler, üniversite öğrenimleri sırasında edinmiş oldukları bilgilerin uygulama aşaması hakkında fikir sahibi olurken staj koşulları, iş imkânları ve kariyer süreçleri hakkında da yetkililerle birebir görüşme fırsatı buldular.

"Apak Gıda Fabrikasında" incelemelerde bulunan Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Fabrikanın ürettiği cipsler ikram edildi.

Nevşehir Gündemin Adresi FİB Haber.Com olarak Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Eğitimlerinde Başarılar diliyor Eğitimin Dostu APAKGıda'ya da Eğitime destekleri için tebrik ediyoruz.