Nevşehir'de, eğitimci-yazar Kadir Akel, doğada yürüyüş yaparken topladığı meşe palamutlarını, 3 yıldır ağaçsız ve kurak bölgelerde toprakla buluşturuyor.

 

Trakking yaparken gezdiği arazide topladığı meşe palamutlarını kurak araziye trakking sopası yardımıyla açtığı çukurlara gömen Akel, yaptığı açıklamada, trakking yapmayı çok sevdiğini, geziye çıktığı zamanlarda ağaçlardan palamutları topladığını ve götürüp arazilerde toprağa gömdüğünü söyledi.

 

Bugüne kadar 4 binin üzerinde meşe palamudunun tohumunu toprakla buluşturduğunu kaydeden Akel, "Bugüne kadar 4 binin üzerinde palamut tohumunu toprağa gömme şansım oldu. Ama hedefim 15 bine, 20 bine ulaşmak. Ben inanıyorum ki çok yakın bir zamanda hedefime ulaşacağım. Çünkü bunların toprağa olan hasretini dindirmek gerekiyor" dedi.

 

Akel, yaptığı işlemle meşe palamutlarının toprağa olan hasretini giderdiğine inandığını ve bu şekilde gür bir orman oluşturmayı hedeflediğini ifade etti.

 

Doğa yürüyüşüne çıkanlara doğanın güzelliğini sadece izleyerek değil doğanın içindeki unsurları da tanımaları tavsiyesinde bulunan Akel, şunları kaydetti:

 

"Bunların toprağa hasretliği var. Birilerinin bunların hasretini dindirmesi gerekiyor. Benim yaptığım sadece toprağa olan bu hasreti dindirmeye çalışmak. Alacaksınız ve sadece toprağa gömeceksiniz. Başka sizden herhangi bir isteği yok bunların. İnşallah bu bölgelerde gür bir orman, meşe ormanı oluşturmaya çalışıyoruz. Zaten bunlar tepelerde, dağ başlarında ıssız yerlerde çıkıyorlar. Aslında çok bakım isteyen bir ağaç değil. Yani sadece toprakla buluştuğu zaman bir yağmur gördüğü zaman çimlenmeye başlıyor. Gür bir orman haline geliyor kısa bir zamanda. Yangına karşı da çok dayanıklı. Yürüyüşe çıkan dostlara benim tavsiyem, yürüyüş yapmanın doğayla iç içe olmanın büyük faydasını mutlaka görecekler. Ama bu tohumla haşır neşir olduklarında, ellerine meşe palamutlarını alıp toprağa attıklarında, buluşturduklarında hem çok güzel bir iş yapmış olacaklar, hem de 5-6 sene sonra eserlerini görmeye başlayacaklar."