Çok değerli Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri,

Sizler gibi bizimde derdimiz hep bu memleket oldu. Ekmeğini yediğimiz suyunu içtiğimiz ilimizin büyümesi, güçlenmesi ve gelişmesini istedik. Bunun için hep mücadele ettik ve mücadelemiz her zaman her yerde devam edecektir. Son 1,5 yıldır bu mücadelenin adı seçim çalışması ve rekabetti. Bu tür seçimlerde adaylar memleket için çalışırlar, yarışırlar. Bu yarış yine siz üyelere kazandırmak içindir. Son sözü seçmen, siz üyeler söylersiniz, adaylar buna saygı gösterir. Sayın Arif Parmaksız’ı şahsım olarak aramış ve tebrik etmiş bulunmaktayım. Allah(c.c.), 4. Kez yüklendiği bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirebilmeyi, o emekleri de memleketimize kazandırmayı nasip etsin.

Değerli üyeleri şahıslarında kutlamak isterim. 2912 oy kullanabilecek üyeden 26 komite de 2408 Ticaret ve sanayi odası üyesi oy kullanmıştır. Yüksek seçim kurulu tutanakları ve kesin sonuçlara göre katılım %82,6 olarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Üyelerimizin, ilimizin Ticaret ve Sanayisinin geleceği için gösterdikleri ilgi ve alakaya çok teşekkür ederiz. Her ne kadar sonuçta 26 komite de 5 komite almış olsak da, genelde toplam oyların %44’ünü almış bulunmaktayız. Komiteleri kaç farkla nasıl kaybettiğimizin bir önemi yoktur. Biz kendi adımıza bir şeyler kazanmak için aday olmadık, memleket kazansın diye aday olduk. Artık Siz-Biz kalmamıştır, sorumluluk meclistedir ve İnancımız, yine memleketin kazanacağıdır. Bizimle gecesini gündüzüne katıp, işinden gücünden feragat eden, çalışan arkadaşlarımıza, gençlerimize teveccühleri için teşekkür etmeden geçersem büyük haksızlık olacağına inanıyorum. Yeni yönetim Yeniden yapılanma Güçlü büyüme sloganının heyecanını paylaşan ve inanan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Mevcut yönetim ve Arif Bey, seçim süreci boyunca dillendirdiğimiz, bu memleket için planladığımız projeleri, yeni meclis ile birlikte dikkate alacağına inanıyorum ve önümüzdeki 4 yıl boyunca memleketimizin kazanacağını umuyorum. Kendi listelerimizden 11 kişi meclise girmiş bulunmaktayız. Ve meclisimizdeki arkadaşlarımızla da projelerimizi paylaşıyor olacağız. Birlik ve beraberlik çağrımızdan bir an olsun vazgeçmedik, mecliste de rekabet bitmiştir. Birlik ve beraberlik içinde çalışma gayreti ile memleketimizin kazanması için mücadele edeceğiz.

Bir an olsun vazgeçmediğimiz şey, ilimizin ticaret ve sanayisinin, ilimizin kaderi olduğudur. Nevşehir’in kazanacağına inandığım bir 4 yıl olacağına inancımı yineleyerek, başarılı bir çalışma dönemi diliyorum.

Saygılarımla…
Yakup ZAĞLANMIŞ