Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası seçimlerinin her iki taraf için de hayırlara vesile olmasını istediklerini ve seçimin dürüst, herhangi bir çekişmeye meydan verilmeden yapılmasını arzu ettiklerine söyleyen Zağlanmış, bu konuda beraber çalıştıkları herkese sakin olmaları uyarısında bulunduklarını söyledi.

“Seçim Bir An Önce Yapılsın”

Oda seçimlerinin ertelenmesi ile birlikte çalışmalara bir süre ara vermek durumunda kalındığını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Yakup Zağlanmış, seçim tarihinin belirlenmesi aşamasında oda yönetiminin konuya sağduyu içerisinde yaklaşmasını beklediklerini dile getirdi.

Zağlanmış, “Bilindiği üzere biz seçim startımızı verdik. Ama seçimlerin uzamasıyla birlikte şu anda çalışmalara ara verildi. Biz ilişkilerimizi kesmedik. Grup toplantılarımızı yapıyoruz. Nisan 15 ine kadar bu tür toplantılarımız sürecek. Meclise çıkacak dostlarımızla beraber Allah nasip ederse Nevşehir’de 3 bin 100 üyemiz var. Bunların hepsi tanıdığımız dostlarımız, arkadaşlarımız. Allah nasip ederse bu seçimlerin birbirimizi kırmadan, dürüstçe, kimseyi seçim bittiğinde yüzüne bakacak etmeden bir seçim süreci yaşamak istiyoruz. Zaten bizler bu konularda arkadaşlarımızı sık sık bilgilendiriyoruz. Arkadaşlarımızdan sakin olmalarını istiyoruz. Nevşehir küçük bir yer. Kırmadan, demokrat bir seçim yapılmasını istiyoruz. Birbiriyle alışverişleri var bu dostlarımızın. Alışverişlerine zarar vermeden bir seçim süreci geçirilsin arzu ediyoruz. Seçim tarihi henüz belirlenmedi. Mevcut yönetim Nisan ayında da, Haziran ayında da söz konusu seçimi yapabilirler. Ama bir an önce bu seçimi yaparlarsa iyi olur düşüncesindeyim. Nevşehir’e bu seçimlerin iki tarafa da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dostça bir seçim olsun. Allah hakkımızda hayırlısını versin” dedi.

“İlçe Gezilerimiz Nisan Ayı Ortalarında Başlayacak”

Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası başkan adayı Zağlanmış, ilçelerdeki seçim gezilerinin Nisan ayının ortalarından itibaren başlayacağına dikkat çekti.

İlçelerdeki oda üyelerine göreve seçilmeleri durumunda yapacakları çalışmaları bire bir anlatmak istediklerini ifade eden İş Adamı Yakup Zağlanmış, “Allah nasip ederse Nisan ayının ortalarından itibaren ilçe gezilerimize başlayacağız. İlçelerde çalışan arkadaşlarımız var. Şu ana kadar yapılmamış, olmayanları yapmak için bu işe talip olduğumuzu ilçelerimizdeki üyelerimize de anlatacağız. Geçtiğimiz günlerde bir takım ziyaretlerde bulunduk. Zahire pazarına şu ana kadar Ticaret ve Sanayi odasının hiç ilgilenmediği belirtildi. Seçimleri kazandığımız anda bu arkadaşlarımızla iki, üç ayda onları ziyaret edip onlarla birlikte olacağız. Meslek Gruplarını bire bir çalıştırmak istiyoruz. Özellikle KOSGEB, KOBİ Kredileri ile Ahiler Kalkınma Ajansı ile birebir istişare edeceğiz. Bu esnafımıza nasıl daha fazla kazandırabilirizin çabası içerisinde olacağız. Meslek komitelerinde başarılı insanlarımızın tecrübelerini tüm esnaflarımızla paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.