Cumhurbaşkanı'nın ve hükümetin, bankalara konut kredisi faizlerini indirmeleri yönünde yaptığı çağrılar karşılık bulmaya başladı. Bankalar peş peşe yaptıkları açıklamalarla konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekmeye başladı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine konut kredilerinde faiz indirimi yapan bankalardan acilen ticari krediler için de indirim yapılmasını istedi. 

BDDK’nın hem bankalar hem de Merkez Bankası ile görüştüğünü söyleyen Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, tüketici kredilerinde de taksit sayısının artırılması yönünde çalışmalar yapıldığını söyledi.

İş dünyası için ticari kredilerdeki indirimin önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Açıkgöz, "Kredi faizlerinin sadece konutta değil ticari krediler ve tüketici faizlerde aşağı çekilmesi şarttır. MB faiz indiriyor bankalar seyrediyor. 2016 ilk yarıda banka karlarının yüzde 40 arttığı bir ortamda faiz karlarının ne durumda olduğu ortada.
Türkiye’de hiç bir sektörde bu kar yok. Cumhurbaşkanımızın faiz indirimi çağrısı konutta başladı. Bankaların bir bir faiz indirimi açıklamalarıyla birlikte Nevşehir'de konut piyasasında hareketlilik başladı.

Ancak iş alemini etkileyecek taraf ticari kredilerdir. Şu an çok yüksek indirim şart" paylaşımını yaptı.

Bankaların bazı iş adamı ve sanayicilere verdikleri kredileri geri çağırması ile ilgili BDDK’nın yaptığı açıklamaları hatırlatan Açıkgöz, benzeri konularda mağdur olanların ise BDDK’ya ulaşarak, şikayet etmesini istedi.

Bankacılara da yapıcı hareket etmeleri için çağrıda bulunan Açıkgöz, devam eden paylaşımlarında, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi geri çağıran bankaların kendisine şikayet edilmesi ile ilgili açıklaması önemlidir. Herkes sorumluluğunu bilmeli ve yapıcı olmalıdır. BDDK ile yaptığımız görüşmede Bankalarla yaşanan sorunların http://www.bddk.org.tr üzerinden BDDK şikayet hattına iletilmesi istenmiştir" ifadelerine yer verdi.


Şimdi Nevşehir'de ev almanın tam zamanı..!

Açıkgöz açıklamasında, Gayrimenkul piyasasında son günlerde yaşanan hareketliliğe bankalardan da destek geldiğini bunun memnuniyet verici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Sisteme destek olmak için birçok bankanın konut kredilerinde faiz indirimi haberleri gelmeye başladı diyen Açıkgöz, Konut kredisi faiz indirimlerinde ilk hamle Ziraat Bankası'ndan geldi.  Bankaların faiz indirimi girişimleriyle birlikte psikolojik sınır olarak tabir edilen faiz oranları 1'in altına düşmüş oldu dedi.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz yaptığı açıklamasında, "Asıl olan milletin iradesi ve demokrasidir. Demokrasiden kaynağını almayan hiçbir müdahaleye milletimiz izin vermeyecektir" ifadelerini tamamladı.