AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Mustafa AÇIKGÖZ'ün “Yerelin Başarısı, Ülkenin Büyümesidir” başlıklı o yazısı...

“Yerelin Başarısı, Ülkenin Büyümesidir”

Yerel yönetimler; sosyal, ekonomik, vizyon sahibi projeler üreterek hayata geçirebildiği takdirde Türkiye büyüyecek, aziz milletimiz kazanacaktır. Sosyal belediyecilik anlayışının tesis edilmesiyle yarınımızın teminatı gençlerimizin aydınlık geleceği için çalışmaya gayret gösteriyoruz.

95 yıllık cumhuriyet tarihimizde milletimizle el ele gönül gönüle nice badireler atlattık; zor sınavlar verdik. Milletini karşısına alan herhangi bir güç ve hükümet muktedir olamamış bilakis yenilmeye ve yok olmaya mahkum edilmiştir. Milletimizin gönlünde yer edinememiş kimseler asla başarılı olamamıştır. Yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerinde de yaşadığı şehirde, ilçede halkıyla bütünleşmiş, vatandaşımızın dertleriyle dertlenen, sevinciyle sevinen, yüreğinde ‘halka hizmet Hakk’a hizmet’ aşkı olan ve vizyon projeleriyle katma değer sağlayabilecek adaylarımızla; Allah’ın izni, vatandaşlarımızın teveccühüyle durmak yok yola devam diyeceğiz. Başımızda bu ümmetin ve milletin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Milletimizinde duası ile beraber bu ülke hak ettiği müreffeh seviyeye gelecektir. Ne ekonomik saldırılar nede bir başka saldırılar bu millete boyun eğdiremeyecektir. Türkiye, bu dönemden hem siyasi hem de ekonomik olarak çok güçlü bir şekilde çıkacaktır. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece, yine milletimiz kazanacaktır.
Öncelikle yerel seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın siyaset anlayışında kimseye söz verilmez. Hem AK Parti genel merkezimizin hem de teşkilatlarımızın hiçbir kimseye verilmiş sözü yoktur. Burada önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere AK Parti oylarını yükseltecek adayları bulmaya gayret ediyoruz. Asla ve kata AK Parti’mizin siyaset anlayışında da kimseye söz verilmesi gibi bir durum olmamıştır, bu saatten sonra da olmayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlarına giden yolda 31 Mart seçimlerini sadece yerel bir seçim olarak düşünmemek gerekir.31 Mart 2019 yerel seçimleri, sadece ilçemizin, ilimizin, ülkemizin seçimi değildir. Umudunu Türkiye’ye bağlamış mazlumların geleceğinin, ümmetin seçimidir. Milletimizin lideri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Allah’ın izniyle tekrar zaferler yaşayacağız.

Ekonomik saldırıya karşı enflasyonla topyekûn mücadelede devletimiz ve milletimiz el ele vermiş özel sektörümüz devlete gereken desteği sergilemiştir. Ekonomik kalkınmayı hızlandırmak, sürdürülebilir hale getirmek için çıkılan bu yolda enflasyonla mücadele için sergilen milli dayanışmanın süreceğine ve başaracağımıza olan inancımız tamdır. Biz geçmişte de bu birlik ve beraberliği pek çok kez göstermiş ve başarmış bir ülkeyiz. Enflasyonla ve diğer her türlü ekonomik mücadelede iş dünyamızı, sivil toplum kuruluşlarımızı her bir vatandaşımızı birlik olmaya, ortaya çıkan bu dayanışmayı daha ileriye taşımaya tekrar davet ediyorum. Ekonomik ve siyasi oyunlarla kimse Türkiye’yi yolundan saptıramayacak. Unutulmasın ki, Türkiye hedefleri olan bir ülkedir. Meselemiz bu uzun yolda güçlü durmak ve milletimizin güçlü yarınlarına çıkacak kutlu yolda ilerlemektir. Bu kervanda yolda kalmamak için birlik ve beraberliğimizi yine ispat etmemiz gerekli. Bu sıkıntılı süreçte de hep birlikte kolları sıvayarak üstesinden geleceğimizden ve kolaylıkla atlatacağımızdan hiç şüphemiz yok. Aydınlık yarınlarımız için enflasyonla mücadele de topyekûn milletçe el ele vererek başarılı olacağımız aşikârdır. Türkiye gerçekten çok sıkıntılı dönemlerden geçti. Son 5-6 yıldır her türlü kötülüğü yapmaya çalıştılar ve devam ediyorlar. Gezi olaylarıyla, yargı darbesiyle, medya darbesi ile bu ülkenin üzerinde oyunlar oynamak isteyenler çıktı. Ama Allah’ın izni, aziz milletimizin desteği ile bunların hepsi bertaraf edildi. 15 Temmuz darbe girişiminde de aynı oyunu oynamaya çalıştılar. Ama halkımız, kahramanca, yiğitçe, cesurca bir karşı duruş sergiledi, oyunları bozdu, FETÖ'cüleri yerle bir etti. Allah'ın izniyle, terör örgütleri PKK'yı da, PYD'yi de DEAŞ'ı da yok edeceğiz. Ve bu ülke refaha erecek. Bu bizim Türkiye olarak hakkımızdır. Allah'a şükür güçlü bir liderimiz var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 16 yıldır olduğu gibi bu ülkeyi en iyi noktaya getireceğiz, yükselteceğiz.

Cumhuriyetimizin 95. yılında ‘Güçlü Türkiye’, hedefimizde kararlılıkla ilerlemekteyiz. Türkiye artık özgüveni yüksek bir ülkedir. Türkiye, istikrar ve güven içerisinde büyümeye devam ediyor ve edecektir. Hacı Bektaş-i Veli’nin “Bir olalım, iri olalım, diri olalım.” felsefesiyle barış ve kardeşlik içerisinde, ilk günkü kararlılıkla hep birlikte Türkiye olarak 2023 hedeflerimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz.

AK Parti ülkemizin büyümesi, gelişmesi, güçlenmesi için 2002 yılında liderimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yola çıktı. Aradan geçen 16 yıl boyunca ülkemize birbirinden güzel hizmetleri kazandırdık. Tüm seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve partimize büyük destek veren Nevşehir’imiz 16 yıl boyunca yaptığımız hizmetlerden de en iyi şekilde faydalandı. AK Parti iktidarları döneminde ülkemiz kazandı, şehrimiz kazandı, hemşerilerimiz kazandı, milletimiz kazandı. AK Parti kendisine teveccüh gösteren, oylarını emanet eden bu aziz milleti hiçbir zaman yanıltmadı, hayal kırıklığına uğratmadı. Yerel yönetimlerin başarısı, Türkiye’nin güçlenmesi, büyümesi demektir. 31 Mart seçimlerinde de yine milletimizin desteği ve teveccühü ile yerelden genele yine milletimiz kazanacak çünkü milletimizin partisi, AK PARTİ’dir.

Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ

    AK PARTİ Nevşehir Milletvekili

Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı