Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nevşehir ve Avanos ilçesinde toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandum çalışmaları çerçevesinde Nevşehir il merkezindeki temaslarının ardından Avanos ilçesine geçti. Beraberinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve diğer yetkililer ile birlikte Cuma Namazını ilçedeki Merkez Camii’nde kılan Bakan Bozdağ, namaz çıkışında vatandaşlarla selamlaşarak bir süre sohbet etti.

Daha sonra partisinin ilçe başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan Bakan Bozdağ’a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.
Mitingde ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak ve Türkiye’yi bölmek isteyen bir takım çevrelerin seçimlerde elde edemediklerini darbelerle elde etmeye çalıştıklarını belirterek 15 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının dik duruşu ile darbecilere sert bir cevap verildiğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Açıkgöz ise; 15 yıllık iktidarları döneminde kimsenin hayal edemeyeceği hizmetlerin gerçekleştirildiğini ve Türkiye’nin ciddi bir büyüme ivmesi kazandığını vurgulayarak bu istikrarın sürmesi için vesayet ve çift başlılığı ortadan kaldırmak için 16 Nisan’da sandığa gidecek olan vatandaşların ‘Evet’ oyu kullanması çağrısında bulundu.

‘BOZDAĞ AVANOSLULARA HİTAP ETTİ’ 

Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Bozdağ ise, Avanoslu vatandaşlara cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Türkiye'nin 16 Nisan'da tarihi bir gün yaşayacağını belirten Bozdağ konuşmasında şunları söyledi:

 “İlk defa cumhurbaşkanına cezai sorumluluk da getiriyoruz. İşlediği iddia edilen bütün suçlardan dolayı yargılanabilecek. Yasamayı ayırdık, yürütmeyi ayırdık, yürütme yetkisini kullanan cumhurbaşkanına tam siyasal sorumluluk tanıdık, halk ve yasama denetimini koyduk. Yargı denetimini tam koyduk. Ceza sorumluluğunu tam koyduk. Bütün bunlar ayrı ayrı ellerde yönetilecek. 'Tek adamlık' olacak diye ahkam kesmeler devam edecek. Kurduğumuz yeni sistem hiç kimsenin Türkiye’de tek adam olmasına izin vermeyecek mekanizmaları, sigortaları bünyesinde barındıran sistem. Şimdi Tayyip Erdoğan sonrası 'ne olacak' diyorlar. İşte bu sistem Tayyip Erdoğan'dan sonrası için gelen bir sistem. Ondan sonrasını teminat altına alıyor. Biz diyoruz ki 'sizin yüzde 50 artı 1’inizin oyunu alan Türkiye'yi yönetsin.' Bunun neresi kötü. 'Tek adam olacak' diyor. Nasıl olacakmış bir anlatsın.”

Bozdağ’a konuşmasının ardından partisinin ilçe teşkilatı yöneticileri tarafından üzerinde ‘Evet’ yazan çini bir tabak hediye edildi.

  ÖĞRENCİLERE YENİ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİ ANLATTI

Bakan Bozdağ, mitingin ardından Nevşehir’e geçerek geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı ziyaret etti.

Rektörlük ziyaretinden sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Hayata Dair Sohbetler ‘Genç Gündem’ programına katılan Bakan Bozdağ, moderatörlüğünü televizyon programcısı Erkan Tan’ın yaptığı ve Merve Şebnem Oruç'un konuk olarak yer aldığı söyleşi programında 16 Nisan 2017 tarihinde halk oyuna sunulacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

‘ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET’

 Bakan Bozdağ, Nevşehir’deki temasları sırasında beraberinde Vali İlhami Aktaş, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte şehit ailelerini ziyaret etti.

Geçtiğimiz aylarda şehit olan Polis Memurları Furkan Demir ve Semih Turgut ailelerinin evine konuk olan Bakan Bozdağ, burada aileler ile birlikte bir süre sohbet ederek başsağlığı diledi.

Bozdağ yoğun programına daha sonra Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.
Buradaki programda Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise; 16 Nisan’da Türkiye’nin ciddi bir imtihan eşiğinde olduğunu belirterek, “Her türlü ayak oyunları veyalanlar karşısında başımız dik, alnımız açık bir şekilde bu imtihandan başarıyla çıkacağız.” dedi.

Milletvekili Açıkgöz’de konuşmasında içerisinde bulunduğumuz üç ayların ülkemizin de önünü açacak gelişmelere vesile olması temennisinde bulundu. 
Adalet Bakanı Bozdağ’ın 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece TBMM’de milletin hislerine tercüman olan ‘Milletin evinden kesinlikle çıkmayacağız. Gerekirse burada öleceğiz’ sözleriyle hafızlara kazındığını kaydeden Vali İlhami Aktaş ise, Bozdağ’a teşekkür etti.

Son olarak konuşan Bakan Bozdağ ise, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf, sanayici ve işadamlarına bilgi verdi.

Bozdağ: “ 60'da bir darbe, 80'de bir darbe, 12 Mart'ta muhtıra, 28 Şubat’ta muhtıra, 2007'de muhtıra teşebbüsü, 2016'da da bir darbe teşebbüsü yaşandı. Bu sistem 67 yıl içinde 2 darbe, 2 muhtıra, bir muhtıra ve bir darbe teşebbüsü gördü. Türkiye'nin artık 10 yılda bir darbe, 10 yılda bir muhtıra, sonra yeni bir darbe, yeni bir muhtıra yaşamaya tahammülü yoktur. Darbe ve muhtıra üretmeyen bir sistemi artık Türkiye'de hep beraber kurmamız lazım. Bu sistem darbeleri ve muhtıraları üretti. Parlamenter sistem doğası gereği siyasi istikrarı zorunlu kurmuyor. İstikrar mevcut ihtimallerden sadece biridir. Güçlü iktidar da sadece biridir. Güçlü lider olduğu zaman kuruyor. İşte Atatürk var, güçlü lider istikrar var. Menderes, Özal, Tayyip Erdoğan var, güçlü lider, istikrar var. Sistem lidere bağlı istikrar doğruyor. Ama ara dönemlere baktığımızda kıyametler kopuyor. Atatürk, Menderes dönemlerine baktığımızda görürüz.” dedi.

Bozdağ’a konuşmasının ardından Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver tarafından çeşitli hediyeler verildi.