Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanların Almanya ve Hollanda ziyaretlerinin engellenmesiyle ilgili, “Biz bu ikiyüzlü tavrı çok gördük. Şimdide bugünlerde teröristleri desteklemeye devam ediyorlar” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Nevşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Özhaseki’yi karşılayan Belediye Başkanı Hasan Ünver, yapılan çalışmalar hakkında kısa bir brifing verdi. Bir gazetecinin, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına Hollanda izin vermemesiyle ilgili sorusu üzerine Bakan Özhaseki, “Şunu söylemeliyim. 15 Temmuz gibi bir hadise yaşadık. Batı kendini demokrasinin beşiği olarak adlandırıyor ya. İnsan haklarının ve her türlü hukukun eşitliğin kendinde olduğunu bunu iddia ediyor ya. İşte o ülkeler Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz sonrasında içlerinden gelerek Türkiye’ye bakıp geçmiş olsun diyemediler. Orta 250 sivil vatandaş şehit olmuş. 2 bin 200 kişi yaralanmış. Birileri darbe teşebbüsünde bulunmuş. Ellerine silah almışlar masum insanları kurşunlamışlar. Fakat işte şimdi ki barı o günde geçmiş olsun diyemediği gibi yav nasıl oldu da bunu tutturamadılar diye garip bir duyguya kapıldılar. Biz bu iki yüzlü tavrı çok gördük. Şimdide bugünlerde teröristleri desteklemeye devam ediyorlar. Hayırcı grupta kim varsa onlara kapıyı açıp beraber çalışmaya devam ediyorlar. Sicilli ne kadar militan varsa kapılarını sonuna kadar açıyorlar. Onlara karşı biz tavır aldığımız zaman tuhaf bir şekilde bize dönüp niye gazeteci tutuklandı. Acaba darbe yapan kişilere karşı kötü muamele var gibi insanı güldürecek sorular soruyorlar. Bu ikiyüzlü tavrı hiç unutmuyor ve yargılamıyoruz” diye konuştu.
Bakan Özhaseki’nin açıklamasının ardından Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Bakan Özhaseki’ye çini tabak hediye etti.