Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, ilk kez 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde Yazıhüyük Belediye Başkanlığına seçilmişti. 2004, 2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerini de üst üste kazanarak görevine devam eden Cengiz Çavdar, 4 dönemde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi Gönül Belediyeciliği yaparak halkın gönlünü almasını ve gönüllere girmesini bildi.
Yazıhüyük’ün yaşadığı büyük değişim ve gelişimin en büyük mimarı olan Başkan Cengiz Çavdar, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde de AK Parti’den 5.kez tekrar aday olarak gösterildi.
Gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımlarla Yazıhüyük’ü belde kimliğinden sıyırıp ilçelerle yarışan modern bir şehir kimliğine kavuşturan Çavdar, “Biz kasabamızı seviyoruz. İnsanlarımızı seviyoruz. Değerli insanlarımızın da bizleri sevdiğini biliyorum. Sadece görevimizi Allah için severek yapıyoruz. İşte geldik işte gidiyoruz. Önemli olan gönüllerde hoş bir seda bırakmak. Bunun gayretiyle kasabamıza ve kasaba halkımıza yakışır kalıcı eserler kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.