Nevşehir İYİ Parti merkez ilçe başkanlığına atanan Yalçın Yiğit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Yiğit yaptığı açıklamasında; "Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümü. 29 Ekim, çağdaşlığın, eşit yurttaşlık bilincinin ve özgürlüğün temel yapı taşı anlamına gelen Cumhuriyet, karanlıktan aydınlığa çıkışın bir sembolüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Önderliğinde kurulan toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik dönüşümlerin yolunu açan Türkiye’nin çağdaş uygarlıklarla bütünleşmesini, laiklik ilkesinin benimsenmesini sağlayan Cumhuriyetimizin 95. Yılı hepimize kutlu olsun. Cumhuriyetin bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara ve emperyalizme boyun eğmeyen, yurdumuza ve egemenliğe sahip çıkan yurttaşlar olarak bu en büyük bayramımızda Cumhuriyetin taşıdığı önemi daha iyi anlıyoruz. Cumhuriyeti korumamız ve bağımsızlığından ödün vermeden yaşatmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

İYİ Parti bunun teminatı ve yıkılmaz güvencesidir. Herkes bilsin ki, Cumhuriyetimizin temel değerlerine el uzatmaya kalkanların çarpacağı duvar, İYİ Parti'dir. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum.