Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti milletvekilleri ve MKYK üyelerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iftar verdi. İftar Proğramına Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdogan'ın davetlisi olarak TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekilli Mustafa Açıkgöz'de katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekilli Mustafa Açıkgöz, "11 ayın sultanı Ramazan ayında Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak katıldığımız iftar proğramında, Cumhurbaşkanımız Sayın R.Tayyip Erdoğan'la buluşma fırsatı yakaladık. Cumhurbaşkanımza Nevşehir halkının selam ve sevgilerini ilettik. İftar sonrası Milletin Külliyesindeki Millet Camii' nde teravih namazı sonrası Başbakan Yardımcımız Sayın Numan KURTULMUŞ Beyefendiler ve gönül dostlarıyla hasbihal ettik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar sonrası konuşmasından satır başları şöyle:

Kurulduğu 2001 yılından bugüne kadar bu siyasi hareketin her kademesinde liyakat ve hizmet esaslı bir değişim kesintisiz şekilde yaşanmıştır. Bu değişim geleneğinin diğer siyasi hareketlere de örnek olmasını diliyorum. 

Bizim başlattığımız bu siyasi hareket bu işi başarmıştır. Bu vesileyle 22 Mayıs'ta gerçekleştirilen kongrede genel başkanlık ve bilahare Başbakanlık görevini devralan Binali Yıldırım kardeşimi bir kez daha tebrik ediyorum. 

"MECLİS'TEKİ BU İLKELLİKTEN KURTULMAMIZ LAZIM"
Meclis kurulumuzda görev yapan milletvekillerimiz Türkiye'nin zor bir döneminde tarihi bir mücadele veriyorlar. 
Parlamentonun şu anki çalışmasına mevcut iç tüzük bir ilkellik getiriyor, bu ilkellikten kurtulmamız lazım. 
Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk halkına, masaların üzerinde dolaşan parlamenterler yakışmıyor. Bütün bunları aşarak, milletin beklentilerine cevap verecek yasaların bir an önce çıkması lazım. Ben bu parlamentonun, milletimin bunu başaracağına inanıyorum.
Bir taraftan terörle mücadelede bu operasyonları bir şekilde sürdürürken diğer taraftan yatırımlarla beraber inşallah üretimleri arttıracağız. 
Üstadın ifadesiyle, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymadan, size durmak asla yakışmaz. 
Aslolan bu millete hak ettiği hizmeti vermektir, biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. 
Aslolan yüzünü Türkiye'ye dönmüş yüz milyonların geleceklerini aydınlatacak bir ışık yakabilmektir. 
Bizi 79 milyon izlemiyor, bizi tüm İslam dünyası hatta daha ileri gidiyorum, tüm insanlık izliyor. Burada ne olup bittiğini adım adım izleyen bir dünya var. 
Türkiye'nin neresine gittiysek vatandaşlarımızın gönüllerinden ve gözlerinden adeta fışkıran sevinç, teşekkür beyanlarıyla karşılaştık. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz, ABD'de son vazifemizi yaptığımız Muhammed Ali bizim için niçin önemliydi biliyor musunuz? Çünkü o tüm dünyadaki mazlumlar, mağdurlar, Müslümanlar için dövüşüyordu. Muhammed Ali'nin rakibi dünyadaki tüm zalimler, tüm kötüler, tüm alçaklardı. 
Şu anda Türkiye'ye olan bakış da bunun bir benzeridir. 
Hep birlikte çok çalışmalıyız. Bugün burada bulunan kadro böyle bir sorumluluğu üzerinde taşıyor. Terör örgütleriyle içeride ve dışarıda yürüttüğümüz mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. 
AB ile olan ilişkilerimizi, onurlu duruşumuzu ve milli çıkarlarımızı koruyarak gittiği yere kadar götüreceğiz. O duruşumuz asla zedelenmemeli. Türkiye sıradan bir millet değildir. Öyle yok '3 binlere kadar bekler.' Bizim kimse tahammülümüzü test etmesin. Hükümetimiz inanıyorum ki gerekli cevapları verecektir, vermelidir. 
Sene 63, sene 2016. 53 yıldır oyaladılar. Bu nereye kadar devam eder, işte bunun kararını hükümetimiz hep birlikte vererek adımı ona göre atmalıyız. 
Demokrasi hak ve özgürlükler alanındaki çalışmalarımızı, ülkemize yönelen tüm tehditlere rağmen kesintisiz sürdüreceğiz. 
Bu akşam bu iftarı eşli olarak yapmayı arzu ettik fakat mevcut mekan el vermediği için o şekilde gerçekleştiremedik. Ama bu borcumuzdur.