Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Merkez İlçe Teşkilatı Başbuğ Alparslan Türkeş'i unutmadı.

4 Nisan 1997 tarihinde, fani hayattan ebedi âleme arkasında gözü yaşlı milyonlar bırakarak göçen merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i vefatının üzerinden 23 sene geçmesine rağmen kendisine karşı beslediğimiz sevgi hiç azalmamış, sahip olduğumuz bağlılık ve sadakat hiç eksilmemiştir. Çünkü, Başbuğ Alparslan Türkeş 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanıdır. Attığı her adımı millet yararına, söylediği her sözü vatan lehine söylemiştir. O, yalnızca son yurdumuzla sınırlı kalmayan, Türk’ün yaşadığı her yere umut güneşi gibi doğan milli bir heyecan, milliyetçi bir kılavuz ve Türk-İslam medeniyetinin yılmaz bir savunucusudur. Rahmetli Başbuğumuz; soluk alıp verdiği her anda, tüm dünyadaki mazlum Müslüman Türk’ ün umudu olmuş, geçmişin derinliğini geleceğe ışık tutarak gönülleri feth etmiş böylelikle dün-bugün ve yarın dengesini çok iyi şekilde kurmuştur. Bir siyasal hareketin mimarı olmasının yanı sıra, hayat çizgisi içinde yüksek ahlâkın, sağlam karakterin, sarsılmaz inancın ve ufuk ötesini gören milli bir öngörünün de temsilcisidir.
Yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı İslam inancını yüksek maneviyat şuuru içinde her türlü meşakkati göze alabilmiş, çelikten iradesi ile örnek bir inanç timsali olduğunu her daim göstermiştir. Soğukkanlı ve sağduyulu analiz kabiliyeti, Türk milletinin değerleri ve çıkarları konusundaki derin hassasiyeti, dostları ve hasımları tarafından hep kabul görmüş ve eninde sonunda da hakkı teslim edilmiştir.
Başbuğumuz Alparslan Türkeş vatan ve millet sevdalısı bir  abide-i şahsiyettir. Bu alametifarikasını gerek askeri gerek siyasi alan da göstermiş, rüşdünü ispat etmiştir. Birleştirici ve bütünleştirici devlet adamlığını, Türk'ün en büyük vasfı olan teskilatçılğını vatan ve millet sevgisi ile harman ederek bir dava ortaya koymuş, arkasından milyonları sürüklemiştir. Yüce Türk milleti ona Başbuğ demiş ve ortaya koyduğu mukaddes davanın takipçileri; dün olduğu gibi bugün de davamız için serden geçmeye hazır ve nazırdır. Emaneti olan dava namusumuzdur. 
Bu duygu ve düşüncelerle Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i 103. ad gününde rahmetle ve dua ile anıyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir
Merkez İlçe Basın Sözcüsü
Bilim uzm. Ahmet ORHAN