AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider Derinkuyu’da Demokrasi Nöbetinde Konuştu... Gizligider; "Darbe girişimi başarılı olsaydı ülke Nasıl işgal edilecekti, o açıklamalar. Bugün buraya Sadece Ak parti milletvekili olarak değil Mhp, CHP milletvekili olarak da geldim, Nevşehir milletvekili olarak geldim..." dedi.

Nevşehir'in Derinkuyu İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Demokrasi nöbeti düzenlendi.

Düzenlenen nöbete Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Derinkuyu Kaymakamı Vekili ve İl Vali Yardımcısı Ahmet Soley, İlçe Garizon Komutanı J.Asb. Kd.Bçvş.Sinan Günel, Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Yazıhüyük Beldesi Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Aksüt, CHP İlçe Başkanı Z.Şener Taşkesen, MHP İlçe Başkanı Yusuf Gemici, İl Genel Meclis Üyeleri Serdal Pala, Hanifi Bostan, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Adanalı,İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Dündar, İlçe Müftüsü Ramazan Gökmen, Gençlik Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Barış Turan,İlçe Esnaf ve Sanatkarlar ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Sarı, Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz’ın yanı sıra Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kalabalık halk topluluğu katıldılar.

Akşam saatler 08.30’u gösterdiğinde Demokrasi Şöleni Öğretmen Servet Bozkurt’un Kur’an-ı Kerim okuması ve yaptığı dua ile başladı.

Demokrasi Nöbetine teşrif eden Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider kürüye gelerek yaptığı konuşmada, “İlk günden beri Derinkuyu İlçesi halkı Demokrasi nöbetinde Allah’a sizlerden razı olsun. Sizlere Ankara’dan, külliyeden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan selamlarını getirdik. Bu meydanlarda sadece Ak Partili değil CHP’liler ve MHP’liler olarak da buradayız.

Sevgili Derinkuyulular 1960’larda, 1980’lerde de darbeler gördük. Hiçbir darbeci bunların yaptıklarını yapmadılar, TBMM’ni bombalamadılar. Burada bir şeyi unuttular. Sokağa inen eli sopalı teyzemizi unuttular, Derinkuyuluları unuttular, Yazıhüyüklü Gazi Ersoy Kabaktepe’yi unuttular. Şimdi Yazıhüyüklü gazimiz tedavi görüyor Allah gazilerimize şifalar versin. Şehitlerimizi de rahmetle anıyorum” dedi.

Demokrasi Nöbetinde minik çocuklarda ezberden şiirler okudular. İstiklal Marşı’mızın tamamını Zeynep Naz Varol okudu.Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar'ın oğlu Ahmet Emin Çavdar ise Mehmet Akif Ersoy'un bir şiirini okudu.Minikler okudukları şiirlerle bir süre alkışlandılar.Demokrasi nöbetinden sema gösterisi yapıldı ayrıca İlçe Esnaf ve Sanatkarlar ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığınca halka 1.500 kişilik aşure dağıtıldı.