Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı yılardır özlemini çektiği yeni hizmet binasının açılış törenini büyük bir coşku içerisinde yaptı.

Gazhane Caddesi Kubbeli çarşı içerisinde çok geniş bir alana sahip yeni hizmet binasının açılışına; MHP MYK Üyesi Mehmet Varol, Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, MHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Filiz Kılıç, Merkez İlçe Başkanı Gökhan Göğdemir, Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Türker, Kamu Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Türk Büro Sen Nevşehir Şube Başkanı Mehmet Burunkaya, Ülkü Ocakları Aksaray İl Ocak Başkanı Muhsin Arslan, Afrin gazisi Zeki Didinmez, İlçe ve belde belediye başkan adayları, İl Genel Meclis üyesi adayları, Belediye Meclis üyesi adayları, parti yöneticileri, Ocak yöneticileri, ilçe ve belde başkanları, Ocak Başkanları, partililer, yazılı ve görsel basın mensuplarının yanı sıra ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başlayan program, MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya ve MHP Üyesi Mehmet Varol’un konuşmaları ile devam etti.

“Yılların özlemi bitti”

Yıllardır özlemi çekilen Ülkü Ocakları hizmet binasının kendi mülkünü almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP İl Başkanı İlhan Kaya, bu kutlu dergahta geleceğin teminatı olan gençlerin yetiştiğini ve bu gençlere önderlik eden Ocak Başkanı Ali Türker’e de teşekkürlerini iletti.

“Bu büyük bir kazanımdır”

Her daim Ülkücülerin yanında olan MYK Üyesi Mehmet Varol ise yeni hizmet binasının büyük bir kazanım olduğunu ifade ederek, “Bu kutlu dergahta alın teri vardır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Afrin gazisi ağlattı

Afrin’de gazi olan Nevşehirli Zeki Didinmez kürsüde yaptığı konuşma ile katılımcıları gözyaşlarına boğdu. Ülkü Ocaklarının olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Gazi Zeki Didinmez, “Ben sol bacağımı Afrin’de düzenlenen operasyonda ülkemiz için verdim. Siz Nevşehirliler beni bu süreçte asla yalnız bırakmadınız. Beni de bir evladınız bir kardeşiniz olarak görürseniz beni çok mutlu edersiniz. Benim hakkım tüm Nevşehir’e ve Türkiye’ye helal olsun sizlerde bana haklarınızı helal edin. Hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu. 

“Bu zafer hepimizin zaferidir”

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker ise açılış öncesinde yaptığı konuşmada Türk milliyetçiliğinin başarısı ilimde, irfanda, fende gelecekte başarı sağlamasıdır dedi. Türker, “Yaklaşık bir yıl önce bir amaç güderek Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığına mülk edinmek istedik. Cenabı Allah bizlerin gayreti sizlerin özverisiyle Cenabı Allah bunu nasip oldu. Bu başarı Türk milliyetçiliği yeşersin diye yapanlarıdır. Bu kutlu dava bizim inançlarımıza göre 10 yıllık, 20 yıllık hatta 50 yıllık bir dava değil Hz. İbrahim’in, Peygamber Efendimizin davasıdır. Bu davanın uğrunda biz bu yaptığımızı başarı saymıyor bundan sonra ki yapacaklarımızı ve bu kutlu ocakta yetişecek gençlerin Peygamberimizin izinde mazlumun yanında gerektiğinde Yunus gibi zalime karşı yavuz gibi olmasıyla başarı geleceğine inanıyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Bizim gayemiz mülk edinmekti bunu başardık. Ama Türk milliyetçiliğinin asıl başarısı vur de vuralım ölde ölelim diyen o yiğitlerin ilimde irfanda, fende gelecekte başarı sağlamsıdır” dedi.

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Kurban Kesimi yapılıp yeni hizmet binasının kurdelesi kesildi. Davetliler daha sonra yeni hizmet binasını gezerek burada İl Başkanı Ali Türker ile sohbet etme imkanı buldu.

Haber:Mustafa Ferveren