Star TV'de yayınlanan ve tiyatro oyuncusu Onur Buldu tarafından sunulan 'Eyvah Düşüyorum' isimli yarışmada öğretmenler için kullanılan ifadelere tepkiler çığ gibi büyüyor.
Öğretmenlerle ilgili sorulan soruda 'yazın üç ay tatil yapıp bir de üstüne maaş alan meslek grubu nedir?' denildi. Bunun üzerine Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı da bir kınama mesajı yayımladı.

Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı bir televizyon programında ortaya çıkan ve hepimizi yetiştiren insanlar olan, peygamber mesleği öğretmenlere yapılan saygısızlığı kınamaktadır. Bu Üzücü olaya cevabımızı bir öğretmen diliyle veriyoruz:

Ben öğretmenim!

Sana kalem tutmayı öğrettim.

Ben öğretmenim!

Sana hesap yapmayı öğrettim. 

Ben öğretmenim!

Seni hayata hazırladım, seni doktor, avukat, polis olarak yetiştirdim. Benim elimden geçtin de vali oldun, bakan oldun, amir oldun, memur oldun. 

Sen ağladın, ben sildim gözünü. Sen pes ettin, ben omuz verip kaldırdım ayağa. Sen sıkıldın, ben güldürdüm yüzünü.

Hz. Ali öğretmene kırk yıl köle ol dedi, Atatürk yeni neslin mimarı yaptı öğretmeni.

Ne gaflettir ki gecemi gündüzümü harcadığım öğrencilerim büyüdü ve yaptığım tatil gözlerine battı.

Tepkilerin ardından Star TV'nin Twitter hesabından 'özür dileriz' açıklaması yapıldı. Yarışmanın Sunucusu Övünç Buldu da Instagram üzerinden 'hocalarımızı kırmışız özür dileriz. asla bir kasıt veya aşağılama yapılmak istenmemiştir.' ifadelerini kullandı.