2009-2014 Yılları arasında AK Partiden belediye başkanlığı görevinde bulunan ve kendi deyimiyle 5 yıllık reklam arasından sonra yeniden belediye başkanlığına seçilen Uçhisar belediye başkanı Osman Süslü görevine resmen başladı.

Uçhisar Belediyesi önünde gerçekleştirilen törene AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe’nin yanı sıra Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Gürbüz Dinç, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci ve çok sayıda kasabalı halk katıldılar.

Programa katılanları Mehteran Bölüğünün marşlarıyla karşıladığı törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Menekşe, “Osman Başkana verdiğiniz oyların sesi Pensilvanya’dan Kandil’den geldi”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, “5 yıl aradan sonra Uçhisar belediyemizi Osman Süslü başkanımızla birlikte kazandık. Hepinizden Allah razı olsun. Uçhisar Kapadokya’nın giriş kapısı. Buranın katma değeri artık belli. Bölgenin geçim kaynağı turizm. Uluslararası anlamda Uçhisar’ın katma değeri oluştu. 1994 Yılında Cumhurbaşkanımız Türkiye’de belediyeciliğin ne olduğunu tüm Türkiye’ye öğretti. 31 Mart’ta Osman Başkanı verdiğiniz oyların sesi Pensilvanya’dan, Kandil’den sesi geldi. Bu vatana, bu toprağa, bu ezana sizler sahip çıktınız. Allah razı olsun sizlerden” ifadelerinde bulundu.

Açıkgöz, “Uçhisar’a verilen sözler Cumhurbaşkanımızın ve AK Kadroların sözüdür”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz konuşmasında” 5 Yıllık reklam arasından sonra Başkanımız Osman Süslü ile devam ediyoruz. Uçhisar bizim kırmızı çizgimiz dedik. Allah razı olsun birlik ve beraberlikle Uçhisar AK Partimize kavuştu. Turizm açısından ne söz verdikse yerine getireceğiz. Bu sözler Cumhurbaşkanımızın, AK kadroların sözüdür. Uçhisar’ın muhabbeti bize zaten bu sonucu belli etmişti. Tüm kasaba halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Osman Süslü, “Belediyemizin borcu 867 bin TL artmış”

AK Parti Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, konuşmasında belediyenin 5 yıl önceki ve mevcut durumuyla ilgili bilgilerde aktarırken, “2011 yılı Eylül’ünde bu binanın açılışını yapmıştık. Nasip oldu sekiz yıl sonra burada buluşmak nasip oldu. Uçhisar’da bütün ekibime, halkımıza teşekkür ediyorum. 2009 – 2014 Yılları arasında çok kıymetli hizmetler yapmıştık. 5 yıl önce belediyeyi devrettiğimizde belediye kasamızda 369 bin TL paramız vardı. Borcumuz 3 milyon 325 bin TL idi. Ayrıca İller bankasına 7.5 milyon TL de borcumuz vardı. Bugün itibariyle belediye kasamızda 327 bin TL paramız mevcut. Bugün itibariyle İller bankasına 10 Milyon 022 bin TL borcu var belediyemizin.  5 Yıllık reklam arasından sonra 867 TL dolayında borcumuz artmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından duaların edilmesiyle devam eden programda kurban kesimi gerçekleştirildi. Katılımcılara baklava ikramında bulunulan programda Başkan Osman Süslü makamında tebrikleri kabul etti.