Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum için sahaya iniyor. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılması planlanan Referandum için Hafta sonu 5 ile gitmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk durağı ise Kahramanmaraş olacak.

Anayasa değişiklik teklifini onaylamasının ardından Mersin ve Aksaray illerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yurt dışından döner dönmez ziyaretlerine hız vermesi bekleniyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta sonu itibariyle başlayacak Referandum çalışmaları için üç günde beş ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor.

2 GÜNDE 5 ŞEHİR

Habertürk'ün haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan körfez ülkeleri ziyaretini tamamlar tamamlamaz sahaya inecek. İlk durak cuma günü Kurtuluş Savaşı'nda işgale direnişi nedeniyle İstiklal Madalyası sahibi olan Kahramanmaraş olacak. Kahramanmaraş'ı, Malatya, Elazığ, Gaziantep ve adıyaman takip edecek. Erdoğan'ın başta büyükşehirler olmak üzere en az 30 ile gitmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Referandum ziyaretleri kapsamında yer alan iller arasında Nevşehir'in olup olmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Nevşehir'in 98 yaşında ki asırlık çınarı Hacı Halil İbrahim Demir isimli dedemiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçtiğimiz hafta Aksaray ziyaretlerinde kendileriyle görüşmüştü.

En büyük arzusunun hayata geçtiği görüşmede, Nevşehirli Hacı Halil İbrahim dedemiz, "59 Hükümet Gördüm Sizden İyi Hükümet Görmedim. Allah Yolunuzu Açık Etsin, Rabbim sizi " Depremlerden, Darbelerden, Terörden, Fitneden, Fesattan, Allahım Sizi Korusun" sözleriyle, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyünde bulunan evine çay içmeye bekliyorum sizi davetinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da "Tamam Hacım Dedi. Nevşehir'e Gelince Söz Senin Evine Gelecem "Dedi.