Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde İngiliz asıllı Avustralya doğumlu BrentonTarrant ve arkadaşları tarafından Cuma namazı sırasında iki camiye yapılan silahlı saldırı Islamofobik, ırkçı, beyaz üstünlükçü, ayrıştırıcı politikaların ulaştığı vahim düzeyin göstergesidir.

Başta Dünya Siyonizmi’nin kendi hedefleri için en büyük engel olarak gördüğü İslam Dini ve Müslümanlara karşı yıllardır sürdürdüğü siyasi ve kültürel karalama operasyonları, ABD Başkanı Donald Trump’ınEvanjelizm güdümlü,ırkçı politikaları ve seküler düşünceyi desteklemek ve yaymak maksadıyla kurulan ‘Project Reason Vakfı’nın kurucularından Samuel Benjamin Harris’in “Bizler terörizm ile değil, İslam ile savaş durumundayız” zihniyeti doğrultusunda şekillenen ve hızla yayılan İslam karşıtlığı ne yazık ki, Yeni Zelanda’da kanlı bir eylemle bir kez daha fiilen ortaya çıkmıştır.

Saldırganın Christchurch’teki eylemini Avrupa’ya, Avustralya’ya ve Yeni Zelanda’ya Müslüman göçünü önlemeye yönelik caydırıcı bir olay olması için yaptığını ve bu toprakların beyaz Avrupalı’lara ait olduğunu, Müslümanlara burada yer olmadığını göstermek için bu eylemi gerçekleştirdiğini ilk ifadesinde belirtmesi İslamofobik, ırkçı ve düşmanca düşüncenin ulaştığı tehlikeli boyutu açıkça göstermektedir.

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın asıl sahipleri olan, yerli halk Aborjinleri dahi yok sayan ve tarihi süreçte yok eden bu anlayışın İslam Medeniyetinin kucaklayıcı ve barışçı yaklaşımını,tüm insanlığa şefkat ve merhameti esas alan anlayışını anlamalarına imkân yoktur.

Yaşanan bu menfur olayın en önemli sebeplerinden bir tanesi de, İslam Alemi’nin ve tüm dünya Müslümanlarının sahipsiz olduğu düşüncesidir. Bu noktada Türkiye Müslümanları olarak bizlere büyük görev düşmektedir.  Siyasi, ekonomik, teknolojik ve askeri bakımdan yeterli güce sahip ‘Yeniden Büyük Türkiye’nin bir an evvel kurulması, Türkiye’nin öncülüğünde 57 müslüman ülkenin güçlerinin birleştirilmesi, böylelikle bu gibi saldırıların önüne geçilmesi, buna rağmen bu tip olayların gerçekleşmesi halinde de gerektiği gibi hesabının sorulması en önemli görevimizdir.

Bu insanlık dışı katliamı şiddetle kınıyor, bir daha yaşanmamasını Cenabı Allah’dan niyaz ediyor ve Yeni Zelanda’daki saldırılarda hayatlarını kaybeden masum Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Dr. Fatih Erbakan

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı