Ünlü Türkücü Kürşat'ı, aynı zamanda çocukluk arkadaşı olan Nevşehir İl kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici, Kapadokya bölgesinde misafir etti. 

Japonya ve Avrupa’nın birçok ülkesinde konserler veren, Kanal 7'de yayınlanan gezi programının sevilen sunucusu ve  muhteşem Türküleriyle Türkiye ye mal olmuş Nevşehirli ünlü sanatçımız Kürşat ve ekibi, Nevşehir İl kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici'nin misafiri olarak
 Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in tarihi ve kültürel güzelliklerini gezdi.

Ünlü sanatçı Kürşat beraberinde yine Türkiye'nin Ünlü müzisyen ve yapımcısı Söz yazarı İlker Tekyaygil ile birlikte Nevşehir'de Çömlek yapımı atölyeleri, Peri bacaları, kayadan oyma evleri ve vadileri ile ünlü Kapadokya bölgesini gezdi.

FİB ajans Organizasyon tarafından hafta sonunda düzenlenen Nevşehir'in sevilen ve saygın Ailelerinden Uğur Çevikler'in oğlu Murat Çevikler ile Ahmet Tüfekçi'nin Kızı Gamze Tüfekçi'nin Nevşehir HBV Üniversitesi Tafana Restaurant Tesislerinde ki muhteşem düğün merasimine katılmak için ilimize gelen Ünlü Sanatçı Kürşat, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada Kapadokya bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyada eşi bulunmayan bir yer olduğunu söyledi.

Nevşehirli olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirten sanatçı Kürşat, Bu bölgenin Allah vergisi çok özel bir yer olduğunu, Nevşehir ve Kapadokya bölgesini herkesin mutlaka görmesi gerektiğini ifade etti.

Nevşehirli ünlü Türkücü Kürşat, Ürgüp, Mustafapaşa, Göreme, Uçhisar, Avanos tüm Kapadokya bölgesi harika ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden diye düşünüyorum. Stresten uzak, Muhteşem doğası ,tarihi ve insanlarıyla Başını dinlemek isteyen Yerli yabancı herkesi Kapadokya Bölgesine davet ediyorum dedi.


Türkiye'nin önemli seslerinden Sanatçı Kürşat, Aynı zamanda Çocukluk arkadaşı olan Nevşehir İl kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici ile bölge turizmi ve kültürel etkinliklere ilişkin Kapadokya'nın tanıtılması konularında karşılıklı görüş alışverişlerinde bulundular.  Kürşat Haber 7 kanalında devam eden programı için önümüzdeki günlerde Nevşehir'e özel olarak geleceğini ilimizi ve yöremizi bu programla detaylı şekilde tanıtacağını belirtti.

Kapadokya da gittiği hemen hemen her yerde yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisi ile karşılaşan Ünlü sanatçı Kürşat, hayranları ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Leyla, Çok Derdim Var Çok , Ver elini gibi dillerden düşmeyen şarkıları bestelediği birbirinden güzel parçaları ve Kanal 7 ekranlarında yayınlanan gezi proğramları ile de tanıdığımız sanatçı Kürşat için Nevşehir ve Kapadokya kendisinden ayrılmaz en önemli birer parça. Memleketi hakkında FİB Haber.Com u takip ederek sürekli haberler aldığını ve şehrimiz ve Bölgemizde ki gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade etti.


KÜRŞAT KİMDİR ?

Doktoralı türkücü olması ve profesyonel olarak Türkiye'nin her yöresine ait folklorik dansları bilmesi Kürşat'ı herkesten farklı kılıyor.  Kürşat, halen Kanal 7'de “Gündüz Gece” isimli gezi programında Anadolu'yu karış karış gezerek türkülerini, manilerini, oyunlarını, yemekleri, düğünlerini neşeli ve sempatik tavırlarıyla ekrana taşıyor. 

10.08.1974 Ankara doğumlu olan Kürşat, İlkokulu Özel Olgun, Ortaokulu Ardahan Merkez, liseyi de Nevşehir Hacı Bektaş Lisesi'nde okudu. 1995 yılında girdiği İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda Türk Halk Oyunları ve Şan Bölümünde öğrenim gördü. Babası Ankara Radyosu sanatçılarından Tayfun Cuma Biçici, annesi emekli memur Fatoş Biçici. Saz, bağlama, ve davul çalan Kürşat; konservatuara başladıktan sonra İbrahim Erkal, Mine Koşan, Müslüm Gürses, Orhan Hakalmaz ve Zara gibi pek çok ünlü sanatçıya vokal yaptı. O günlerde Regata ve Beyoğlu'nda çeşitli bar ve gece kulüplerinde sahne aldı. Annesi Kırşehir'li, babası Nevşehir'li olan Kürşat'ın çocukluğundan bu yana Bozlak türkülerini seslendirmesi ona çevresindekiler tarafından "Bozlak Kürşat" denmesine neden oldu. 2002 yılında Doğan Music Company etiketiyle piyasaya çıkan "Leyla" isimli albümü ile müzik sektörüne yeni bir soluk getirdi. Albümün ardından başarılı bir çıkış yakalayan Kürşat, Mustafa Altıoklar yönetmenliğinde, birçok sanatçı ve tiyatro oyuncusu ile birlikte "O Şimdi Asker" adlı sinema filminde oyunculuğa da adım atmış oldu. Şu günlerde sinamalarda gösterime yeni giren Ezel Akay'ın sinema filmi "Neredesin Firuze"de rol alan Kürşat aynı zamanda önümüzdeki aylarda çıkacak olan yeni albümünün hazırlığı ve heyecanı içerisinde. Kısa zamanda, Türk Halk Müziği'nin güçlü seslerinden biri olmayı başarıp, müzik sektöründe önemli bir boşluğu dolduracak nitelikli sanatçılar arasına girdi.​