Nevşehir Devlet Hastanesin de İnşattan düşen bir hasta için Kayseri bölgesinden çağrılan Sağlık Bakanlığı 112 Acil Hava Ambulans Helikopteri ile Konya ya Nakledildi.

 
Nevşehir (KHB) - Nevşehir Devlet Hastanesine, 03 Şubat2014 tarihinde Erdoğan Yalçın(45), 2000 Evler Mahallesinde bir  İnşaatta çalışırken 4.kattan düşme sonrasi  yaralı olarak 112 Acil Ambulans ekipleri tarafından getirildi. Burada yapılan  gerekli  Tomoğrafi,  MR  ve tahliller sonucunda Dalak, Diyafram Yırtılması, Akciğer zedelenmesi teşhisi sonucu Acil olarak Ameliyat Ekibi, Genel Cerrahı Uzmanı, Anestezi Uzmanı  tarafından Ameliyata alındı.

Ameliyattan çıkan hasta   9 gün Hastanemizin Genel Yoğun Bakım Servisinde, Genel Cerrahı, Beyin Cerrahı, Kalp Damar Cerrahı, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji,  Nefroloji, Ortopedi, Radyoloji hekimleri tarafında gözlem altında tutuldu. En son yapılan EKO Testi sonrası hastanın  Kalp kapakcığındaki yırtık nedeni ile Acil olarak 112 Acil Hava Ambulans Helikopteri  ile Konya Meram Tıp Fakültesi  Kalp Damar Cerrahi Kliniğine nakledilmesi uygun görüldü.

Kayseri  Bölgesinden  Sağlık bakanlığı 112 Acil  Hava Ambulansı istendi ve Nevşehir Devlet Hastanesinin Helikopter Pistine inen Hava Ambulans Helikopteri  ile hasta kısa sürede Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesine nakledildi.