Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, “Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken fakat sürekli ertelenen 112 çalışanlarına nakdi yemek yardımı ile ilgili ilk önemli düzenleme Resmi Gazetede yayınlandı.
Devlet memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle Al, A2 ve C tipi Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ile İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezinde fiilen görev yapan personeller Eylül ayı itibariyle Yataklı tedavi kurumlarının yemek servislerinden yararlanmayacaklar. Bu düzenleme ile nakdi yemek yardımı almalarının önü açılmış oldu. 
İşte Söz konusu Yönetmeliğinin ilgili maddesinin Yeni Hali: Al, A2 ve C tipi Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ile İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezinde fiilen görev yapan personel hariç olmak üzere bu Yönetmeliğe göre yiyecek yardımından yararlanacak personelden Sağlık Bakanlığı 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan personel (sözleşmeli personel dahil), il sağlık müdürlüklerinin yemek servislerinden veya il sağlık müdürlüklerince belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı yataklı tedavi kurumlarının yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanır. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığınca belirlenir." denilmektedir. Bununla beraber uygulamanın hayata geçeceği tarihte verilmiştir” ifadelerinde bulundu.