NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Diyaliz Merkezleri Başvuru Değerlendirme Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Diyaliz Merkezleri hakkındaki yönetmelik kapsamında oluşturulan Komisyonda,  İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sezer Özdemir başkanlığında, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Erkam Aydın, Nevşehir Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Alattin Kalı, Aksaray Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Kamile Banu Diri yer aldı.

Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı sonrası yapılan açıklamada;

18 Haziran 2010 tarih ve 27615 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmeliğin 21. maddesine göre, Nevşehir genelinde 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle cihaz artırımı uygun görülen bölge toplamında arttırılacak cihaz sayısının belirlenmesi için doluluk oranlarına göre bir değerlendirmede bulunuldu.

Değerlendirme sonucunda; Özel ve kamu hemodiyaliz merkezlerinde toplam 34 sero negatif hemodiyaliz cihazı ile 132 hastaya hizmet verildiği belirterek, bu rakamlara göre hasta/cihaz oranı 3,8 olarak tespit edildi. Değerlendirme sonucunda;” ilgili bölgenin doluluk oranı cihaz artırımı için gerekli olan hedef doluluk oranının (dört veya üstü) altında olduğundan İlimiz genelinde cihaz artırımına gidilmemiştir“ kararı alındı.” denildi.