14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajları

 

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Yaptıkları Ortak basın açıklamasında, “Hükümetimiz, sağlıkta devrim niteliğinde yeniliklerin önünü açmıştır” dediler.

 

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ortak yazılı bir açıklama yapan AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider,“Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlıkta devrim niteliğinde yeniliklerin önünü açan Hükümetimiz, aile hekimliği uygulaması ve evde bakım hizmeti gibi çok önemli uygulamalarla sosyal devlet anlayışı çerçevesinde herkes için daha kaliteli sağlık hizmetleri temin etmek yolunda önemli adımlar atmıştır. Türkiye bugün tıp dünyasında ortaya konan stratejiler ve sağlık çalışanlarımızın da katkılarıyla önemli bir şöhret ve konumun sahibidir”.

Kaliteli yaşam sunmayı ilke edinerek her koşulda büyük özveriyle hizmet sunan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın en iyi şartları hak ettiğini düşünüyor ve Hükümet olarak kendilerinin haklarının daha da iyileştirilmesi yönünde gerekli çalışmalar için takiplerde bulunuyoruz”.“Bu duygu ve düşüncelerle sağlık için, insan için çalışarak çok kutsal bir görevi ifa eden tüm tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını candan kutluyor, üstün gayretleri için kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz”.

 

TAŞÇI’NIN MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, “Sağlıkta devrim yaptık diyerek sağlık alanını ticarileştiren, sağlık hizmetlerini metalaştıran, katkı-katılım payları ile sağlığa erişimi engelleyen mevcut iktidar, geçirdiği yasal düzenleme ve kanunlar ile başta hekimlerimizi olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını güvencesiz ve insani olmayan çalışma koşullarına mahkum etmiştir” dedi.

 

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan MHP Nevşehir İl Başkanı Taşçı, “Ağır çalışma koşulları, ciddi özlük hakları kaybı, hasta ve hasta yakını şiddeti ile her gün yüz yüze kalan hekimlerimizin, hemşirelerimizin ve tüm sağlık emekçilerinin her şeye rağmen halkımıza sağlık hizmeti ulaştırma konusunda gösterdiği cefakar, özverili ve azimli gayretler görmezden gelinemez” dedi.

Taşçı, “Bu düşüncelerle 14 Mart Tıp Bayramınızı, bayram gibi kutlayabileceğiniz koşulların oluşması yolundaki mücadelenizi her daim destekliyor, her şeye rağmen bu kutsal mesleği sürdüren siz değerli sağlık emekçilerinin bu önemli gününü en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde açıklamasını tamamladı.

SAĞLIK-SEN’DEN TIP BAYRAMI KUTLAMASI

Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin de, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Yapılan fedakarlığın, emeğin, verilen gayret ve çabanın özlük, mali ve sosyal ödüllendirilmesi bir yana, uygulamaya konan en son ek ödeme yönetmeliği ile çalışanlara adaletsizlik, haksızlık ve ayrımcılıktan başka bir şey verilmemiştir. Sağlık Bakanlığı bundan sonra sağlık çalışanın mali ve özlük haklarında herhangi bir geriye gidiş olmayacağının sözünü vermesine karşın çalışanların emeğinin verilmemesi, emek verenler arasında adalet sağlanmaması, bazı çalışanların emeğinin yok sayılmasını en basit ifadeyle ahde vefasızlık, inanç ve etik değerlerin dışlanması olarak görüyoruz” dedi.

Sağlık sektöründe yaşanan aksaklıklara rağmen, dünyaya paralel olarak Türkiye’nin tıp alanında başarılı işlere imza attığını görmenin herkesi gururlandırdığını söyleyen Çetin, “Özellikle son yıllarda elde ettiğimiz başarılar takdir toplamış ve birçok ülkeye örnek gösterilmiştir. Sağlık-Sen olarak biz hiçbir haksızlık karşısında sessiz kalmadık. Bakanlığın, yüz akı uygulamalarının mimarı sağlık çalışanına reva gördüğü yanlış ve haksız uygulamalar düzeltilinceye ya da kaldırılıncaya kadar da susmayacağız. Bu anlamda çalışanları mağdur eden ve çalışanlarımızca da eleştirilen uygulamalar hakkında gerekli davaları açtık, sonuna kadar da bu davaların takipçisi olacağız.” dedi.

Serçe’den 14 Mart Mesajı

 Nevşehir Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Serçe, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada,Tüm Hekimlerimiz ve Sağlık Çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.

Avanos Kaymakamı Eldivan'dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, sağlık çalışanlarının sosyal devlet ilkesinin gereğini yaptığını söyledi.

 

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, sağlık çalışanlarının sosyal devlet ilkesinin gereğini yerine getirdiğini belirtti.

 

Kaymakam Eldivan, mesajında, çağdaş bir toplumda bireylerin sağlık ihtiyaçlarının ve sorunlarının çözülmesinin devlet kurumlarının en önemli görevlerinden olduğunu belirterek, sağlık hizmetlerinin aynı zamanda sosyal devlet ilkesi gereği de vatandaşın temel bir hakkı olarak ön plana çıktığını kaydetti.

 

Sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde gece gündüz, her yerde ve her koşulda, önce insan diyerek heyecanla doktor ve sağlık çalışanlarının çalıştığını aktaran Eldivan, "Kıymetlerinin değer biçilemeyeceği doktorlarımız, hemşirelerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımızın, bu özel gününü kutluyor, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir Türkiye dileğiyle, saygılarımı sunuyorum" dedi.


KARDELELEN KOLEJİ GENEL MÜDÜRÜ ALİ KAPLAN'DAN TIP BAYRAMI MESAJI

Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan, "Son günlerde ülkemiz genelinde sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar, hepimizi üzmektedir. Vatandaşlar olarak bizler, sağlığımızı emanet ettiğimiz doktor, hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni gibi tüm sağlık çalışanlarına saygılı olmalıyız" dedi.

 

Tıp Bayramı olması nedeniyle bir mesaj yayınlayan Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü ali Kaplan, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Türkiye'de Tıp Bayramı'nın ilk olarak 14 Mart 1919 yılında işgal altındaki İstanbul'da tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başladığını hatırlatan Kaplan, "Sağlığımızı emanet ettiğimiz, yaptıkları görevle çok kutsal bir misyon yüklenen sağlık çalışanlarımızı bu gün bir kez daha hatırlayıp, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. İnsanlarımıza etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev tabiî ki doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza düşmektedir. Son günlerde ülkemiz genelinde sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar, hepimizi üzmektedir. Vatandaşlar olarak bizler, sağlığımızı emanet ettiğimiz doktor, hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni gibi tüm sağlık çalışanlarına saygılı olmalıyız. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ömrünün son döneminde, hastalığının ilerlemesine rağmen 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyerek, yabancı doktor istememiş, Türk hekimine sağlığını emanet etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle ömrünün önemli bir kısmını insan sağlığına adayan tüm hekimlerimizin ve bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.