NEVŞEHİR(MHA) Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, geçtiğimiz yılın sağlık sektörü açısından başarısız bir yıl olarak geçtiğini belirtti.

Nevşehir’de eski kadın doğum hastanesinin ve SSK hastanesinin birer branş hastanesi haline getirilmesi konusunda çaba sarf etmelerine karşın eski kadın doğum hastanesinin yıkıldığını, SSK Hastanesinin ise kapatıldığını kaydeden Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, ilimizden Adıyaman, Kırşehir ve İzmir gibi illere halen hasta sevklerinin yapıldığını ve bu sevklerin özellikle hasta yakınlarını da ciddi oranda sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Çetin, “2013 Yılı ilimiz sağlık hizmetleri açısından hiç iyi geçmedi. Gerek devlet hastanemize yapılması beklenen 100 yataklı yeni bir ilave yapılması aşamasında, gerekse 112 çalışanlarımızın çözüme kavuşturulamayan sorunları açısından 2013 yılı çözüm yılı olamadı. Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı olarak eski kadın doğum hastanesinin yıkılmaması için hukuka başvurmuştuk. O dava halen devam ediyor. Maalesef ilimizde 315 yataklı iki hastanemiz kapatıldı. O zaman biz ilin yetkililerine bu hastanelerin kapatılmamasını ve branş hastanesi olarak hizmete devam ettirilmesini istemiştik. Maalesef Nevşehir’imizde iki günlük bebekleri sağlık sorunlarından dolayı Niğde iline gönderiyoruz. Bu da bizim gibi sağlık çalışanlarını, sağlık emekçilerini üzüyor. Halen ilimizden Adıyaman’a, İzmir’e, Kırşehir’e hasta sevki yapılıyor. Siz bir hasta yakını olsanız nasıl ve hangi imkanlarla hastanızın başında durabilirsiniz?. 300 Yataklı bir hastane Nevşehir’e yetmiyor. Sağlık hizmetleri açısından genel itibariyle baktığımızda 2013 yılı başarısız bir yıldı” dedi.