25 yataklı Hacıbektaş İlçe Entegre Hastanesinin açılışı, Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Hacıbektaş Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, Nevşehir İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Hakan Öcal, Nevşehir Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Muhammet Çömçe, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, AK Parti Hacıbektaş İlçe Başkanı Yusuf Koçak , belediye başkanları ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Açılış Konuşmasını Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay hastane hakkında bilgi verdi. Daha sonra konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Hacıbektaş İlçe Entegre Hastanemiz hayırlı olsun. AK PARTİ İktidarıyla 14 yıldır sağlıkta herkes için ulaşılabilir, nitelikli,sürdürülebilir ve güçlü bir sistem oluşturduk. Bunun en büyük etkeni; istikrarlı ve güçlü siyasi iradedir. Yatırımlarımız devam edecek.Bu kapsamda bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Hacıbektaş İlçe Entegre Hastanemiz hayırlı olsun dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, sağlık alanında Türkiye'nin çağ atladığını belirterek, "Birçok ülke sağlık alında yaptığımız çalışları kendilerine örnek olarak alıyor. 10 yıl öncesini hatırlayan arkadaşlar geçmişle bu günün kıyaslamasını yapabilir. Çağ dışı uygulamaları, kuyrukları unutmadık. Ak Parti ile bunlar tarihe karıştı" dedi. Gizligider, Nevşehir'e ilk yatırımların Hacıbektaş'tan başladığına dikkat çekerek, dün DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğüyle düzenlediğimiz isitişare toplantısıyla 2017 yılı yeni yatırım planlamalarını masaya yatırdık, vatandaşlarımıza en güzel hizmeti sunmanın gayreti içerisinde yeni müjdelerimize hazır olun" dedi.

Son olarak söz alan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ta, her alanda yatırımların hızla devam ettiğini belirterek, "Merkez ve ilçelerimizde Sağlık alanında önemli yatırımlarımız tüm hızı ile devam ediyor. Hacıbektaş'la birlikte Derinkuyu ve Avanos İlçelerinde ki entegre hastanelerimiz tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. Sağlık personeli alanında eksiklikler giderilmeye ve kapatılmaya başladı. İnşallah Sağlıkta vatandaşlarımıza en güzel hizmetleri vereceğiz" dedi.

Vali AKTAŞ, Hacıbektaş İlçe Entegre Hastanesinin açılışında yaptığı konuşmasında;

“Son yıllarda devletimizin özellikle sağlık alanında son yıllarda yaptığı yatırımları yaşayarak vatandaşlar olarak görmekteyiz. Sağlık alanında yapılan yatırımlarda nereden nereye geldiğimizi hep birlikte görüyor ve Avrupanın dünyanın gıpta ettiği sağlık merkezlerine sağlık kuruluşlarına sahip oluyoruz tabi bunlar yapılırken gerek yerlerin konumları gerek nüfusları gerek hasta sayıları ve gerekse eldeki imkanlar özellikle sağlık personel sayısı ile planlanarak belli bir plan çerçevesinde sağlıkta yeniden yapılanma stratejisi planlama dahilinde yapılmakta ve yerlerin nüfus büyüklüğüne göre sunulabilecek en güzel yatırımlarda en ideal devletin yaptığı hesaplamalarla köylere, ilçelere, il merkezlerine ve büyük şehirlere sunulmaktadır.

Bugün burada Hacıbektaş İlçesi Entegre Hastanesinin açılışı için bulunuyoruz.Bu hastane Hacıbektaşımızın sağlıklı günler geçirmesine vesile olur bu hastanemizde görevli tüm personelimiz huzur içerisinde gelen tüm hastayı en güzel şekilde ağırlayıp, sorunlarına çözüm bulup teşhisinden tedavisine kadar en iyi şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermeye vesile olur bu tesisimizin Hacıbektaşımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sağlıklı günler temenni ediyorum”dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Vali AKTAŞ ve beraberindeki protokol üyeleri ile hastaneyi gezerek inceledi, yetkililerden bilgi aldı, hastanede yatan hastalara geçmiş olsun temennisinde bulunuldu.


Yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdele ile 25 Yataklı Hacıbektaş İlçe Entegre Hastanesi resmi açılışı gerçekleştirildi.

Yeni açılan hastanemiz, Hacıbektaş’lı vatandaşlarımıza ve Nevşehir’imize hayırlı uğurlu olsun.