Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı sorunu durumundadır. Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta, sağlığı olumsuz yönde etkilemekte ve büyük bir tehdit olan obeziteye sebep olmakta.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında gerçekleştirilen 19 Mayıs Bisiklet Dağıtım Törenin de; Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Çim Saha Tören Alanında düzenlemiş olduğu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Saat 10:00’da ilimizdeki öğrenci milli sporculara 20 adet bisiklet, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın ve tüm protokolün huzurunda yapılan bir törenle teslim edildi.
İlimiz merkezinde ve 7 İlçede düzenlenecek törenler ile kriterlere uygun bulunan lise öğrencilerine toplam 407 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirilecek.
Tören alanında, Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi koordinasyonunda sağlıklı yaşam standı açılmıştır. Standında halka çeşitli sağlık konularında eğitimler verilmiş olup Halka magnet, broşür ve 1000’e yakın diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yapıldı.