Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantı daTKHK Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakkı Yeşilyurt, illerde basın ve iletişim sorumlularının her şeyden haberdar olacağını vurgulayarak, sağlık haberlerinin sunumunda önceliğin basın sorumlularında olduğunu söyledi. Hizmet odaklı çalışmanın altını çizen Yeşilyurt, hizmet sunumunda erişim, kalite, verimlilik ve sürdürülebilirlik olmasının çok önemli olduğunu aktardı.

Konuşmasının ardından, TKHK İletişim Daire Başkanı Ali Özhan’ın konuşmaları ve birçok eğitimcinin katılımlarıyla gerçekleşen sunumların ardından basın sorumlularına teşekkür belgeleri verildi

Toplantıya, Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yardımcısı Mehmet Atasever, İletişim Daire Başkanı Ali Özhan, Hastane Yöneticisi, Dr. Orkun Yıldırım, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Uludağ, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Basın İletişim Sorumlusu Ahmet Ak ve Türkiye İl Genel Sekreterlik Basın ve İletişim Birimi Sorumluları katıldı.

Nevşehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe yaptığı açıklamada; “Sağlık sektöründeki hizmet sunumunun en önemli ayağının medya ile ilişkiler olduğunu, bu ilişkilerin daha güçlü temellere oturtulması, muhabirlere doğru ve hızlı şekilde bilgisağlanması açısından basın birimininönemi tartışılmaz bir gerçektir. Sağlıkta olan gelişmeleri halkımızla paylaşma konusunda köprü oluşturmaktadır. NevşehirSağlıkta haber veri girme sıralamasında 89 Genel Sekreterlik arasında26.sırada yer alıyor. Hedefimiz ilk sıralarda yer almak ve Halkımızı bilgilendirmek, kurumlarımızdaki yenilikleri halkımıza aktarmak, farkındalık oluşturabilmek bizim amaçlarımız ve önceliklerimiz arasındadır. Bizleri sağlık ve halk arasında köprü kurmamızı sağlayan ve toplumumuzun doğru bilgilenmesini sağlayan Nevşehir Basın Yayın kuruluşlarına ve basın çalışanlarına teşekkür eder saygılarımı sunarım.” dedi.