ÖZEL- FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammed Çömçe'yi makamında ziyaret ederek şehrimizdeki hastanelerle ilgili genel sekreterimizden bilgi almak istedik.

FİB Haber Soru: Sayın Genel Sekreterim Kamu Hastaneleri Birliğinin şu anki sağlık sektöründeki yeri nedir? Bilgi alabilir miyiz?

Genel Sekreter Uzm. Dr. M. Çömçe : Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. Öncelikle 30 Aralık 2015 çarşamba günü Saat 14:00 de Nevşehir Devlet Hastanesi Konferans Salonunda bütün hastane Yöneticilerimiz  ve Müdürlerimizin de hazır bulunacağı interaktif şekilde gerçekleştirilecek sunumda değerli basın mensubu arkadaşlarımızla bir program gerçekleştireceğiz. Bu programda Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği olarak şu anda yürütmekte olduğumuz sağlık hizmet ve nitelikler, 2015 yılındaki hastanelerimizdeki kazanımlarımız ve 2016 yılında gerçekleştirmeyi planladığımız somutlaşmış hizmetleri objektif bir şekilde paylaşacağız. Buradan değerli basın mensubu arkadaşlarımızı interaktif basın toplantısı programına katılmalarının çok önemsediğimizi vurgulamak istiyorum. Sorunuza geçecek olursak Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği olarak 4 tesisimiz de sağlık hizmetlerini çağımıza uygun koşullarda en üst nitelikte sunma noktasında üstlendiğimiz Misyonu yerine getirmekteyiz.

FİB Haber Soru : Nevşehir Kamu Kamu Hastaneleri Birliğinde ne gibi sağlık hizmetleri sunulmaktadır?

Genel Sekreter Uzm. Dr. M. Çömçe : Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı tesislerimiz de 2. basamak sağlık hizmeti dediğimiz, Acil, Çocuk Acil, 97 Uzman Poliklinikleri, Ameliyathane, Hasta yatış Servisleri, Görüntüleme,  Tetkik Laboratuvarları, Evde Sağlık, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi alanlarında en uygun uzman personel tıbbi cihaz ve materyallerle bu hizmeti halkımıza sunmaktayız. Bunun göstergesi olarak TUİK tarafından bağımsız olarak yapılmış il düzeyinde yaşam memnuniyeti değerlendirmesinde, hasta memnuniyeti açısından Türkiye sıralamasında ilk 10  içerisinde yer alması bunun göstergesidir diye düşünüyorum.

FİB Haber Soru : 2016 yılında Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterliğine ayrılan bütçe ne kadardır?

Genel Sekreter Uzm. Dr. M. Çömçe : Bu soruyu sorduğumuz için çok mutlu oldum. Çünkü 2016 yılında Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine 97.000.000 TL bütçe ile rekora koşmaktadır. Bu bütçe hizmet açısından elimizi daha fazla güçlendirmekte, Nevşehir’imize, Hastanelerimize yapmayı planladığımız yenilikler konusunda işimizi daha da kolaylaştırmaktadır. Bu vesile ile Başta Valimiz Sayın Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekillerimiz ile tüm devlet büyüklerimize halkımız ve sağlık çalışanları adına teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

Genel Sekreter Uzm. Dr. M. Çömçe, 2015 yılında hastanelerimizde faaliyete giren yeni hizmetler ve 2016 yılında yapmayı planladığımız hizmetleri en yalın haliyle daha detaylı olarak önümüzdeki günlerde basın toplantısında kamuoyuyla paylaşacağız.

FİB Haber : Sayın Genel Sekreterim, Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.