Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Hastalığı oluşmadan önlemek ve daha sağlıklı bir toplum haline gelebilmek için çok küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş sağlığının önemini fark etmek gerekmekte. Unutulmamalı ki ağız ve diş sağlığı genel sağlığın bir parçası. 
Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, 16-22 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını etkinliklerle kutladı.  Müdürlük Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Şube Müdürü Adem Yılmaz, Dt. Meliha Sertbakan, Özel Safa Kelebek Anaokulu öğrencilerine, Okul Müdürü ve Öğretmenlerinin katılımıyla yapılan eğitimlerde, ağız ve diş sağlığının önemi, diş çürümelerini arttıran gıda maddeleri ve bunların aşırı tüketilmesinin zararları, doğru diş fırçalama yöntemleri, zararlı alışkanlıklar ile bunların önlenmesi konusunda bilgiler verildi. Diş fırçalama alışkanlığının önemini anlatan çizgi filmler izletildi.
Etkinlik sonunda içerisinde, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan diş macunu, diş fırçası bulunan kalemlikler hediye edildi. Elif ile Emre Dişlerini Koruyor etkinlik kitabı, Çocuk, Aile  ve Öğretmen Broşürü dağıtıldı.